ارزیابی فضاهای باز شهری با توجه به نیازمندی های سالمندان مورد مطالعه: مناطق 31 گانه ی کلان شهرمشهد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1110
نویسندگان
دانشیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار مدیریت شهری، دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
محیط زندگی و فضاهای باز شهری از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده ی محیط پیرامون انسان هاست. از نحوه ی ارائه و اجرای بسیاری از طرح ها می توان دریافت که در آنها به نیازهای بسیاری از اقشار جامعه از جمله سالمندان توجه کافینمی شود. سالمندان از جمله افرادی هستند که با وجود تمایل به حضور در شهر و استفاده از فضاهای شهری، از فضاهایی که نیازهای جسمی و روحی آنان را مرتفع سازد برخوردار نیستند. هدف این تحقیق ارزیابی فضاهای باز شهری با توجه به نیازمندی های سالمندان در مناطق 31 گانه ی کلان شهر مشهد با استفاده از استانداردهای سازمان بهداشت جها نی میباشد. روش تحقیق توصیفی پیمایشی و شیوه ی گردآوری داده ها به صورت میدانی پرسشنامه بوده است که 384 پرسشنامه به نسبت جمعیت مناطق توزیع شده و در مجموع 183 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفته است. جامعه یآماری شامل کلیه ی سالمندان 56 سال به بالا در شهر مشهد می باشند. جهت تحلیل داده ها از آزمون های t تک نمونه و آنالیز واریانس در نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج حاکی از این است که کلان شهر مشهد همواره در ارتقای سیمای شهر، فضاهای باز و مبلمان شهری پیشگام بوده است و وضعیت فضاهای باز شهری در شهر مشهد متناسب با نیازهای سالمندان طراحی شده است، هرچند با وضعیت ایده آل حداکثر مطلوبیت فاصله وجود داردکلیدواژه ها
سالمندی، فضاهای عمومی، فضاهای باز شهری، مشهدمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.