اثر تنظیم کننده رشد 28- هموبراسینولید در شرایط تنش خشکی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NEWCONF01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 866
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت
استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
خشکی از جمله تنش های فیزیکی است که به عنوان عامل محدود کننده رشد گیاهان در بیشتر نقاط جهان شناخته شده است بر اسینواستروئیدها گروهی از هورمون های گیاهی هستند که اثرات زیستی قابل توجهی روی رشد و نمو گیاهان دارند، از جمله باعث افزایش مقاومت گیاهان به تنش های محیطی می شوند در یک پژوهش گلخانه ای تاثیر سه سطح آبیاری در 100 درصد ظرفیت زراعی (عدم تنش)، آبیاری 75 درصد ظرفیت زراعی (تنش ملایم) و آبیاری 50 درصد ظرفیت زراعی (تنش شدید) و چهار غلظت ماده تنظیم کننده رشد گیاهی 28- هموبراسینولید (صفر، 0/01، 1 و 100 میکرومولار ) بر برخی صفات گیاه دارویی بادرشبی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش سطح تنش خشکی محتوای نسبی آب برگ، ارتفاع گیاه، عملکرد کل، کلروفیل a و b و کارتنوئیدها کاهش نشان دادند. محلول پاشی 100 میکرومولار 28- هموبراسینولید موجب افزایش 20، 19، 10، 12، 31 و 15 درصدی محتوای آب نسبی برگ، ارتفاع گیاه، عملکرد کل اندام هوایی و کلرفیل b، a و کارتنوئیدها نسبت به تیمار شاهد شد. به طور کلی نتایج حاصل از آزمایش نشان می دهد که استفاده از 28- همبراسینولید از طریق تحریک و افزایش پارامترهای رشد و افزایش رنگیزه های فتوسنتزی باعث افزایش عملکرد ماده خشک این گیاه شده و راهکار مناسبی یرای مقابله با شرایط تنش کم آبی می باشد.کلیدواژه ها
تنش خشکی، براسینواستروئید، کلرفیل a و b، عملکردمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.