جستاری بر قابلیتهای نگار تصویریFMIدر مطالعات مخازن کربناته
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی مخازن هیدروکربوری و صنایع بالادستی علوم و صنایع وابسته
- کد COI اختصاصی: RESERVOIR04_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 899
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، موسسه ژئوفیزیک، تهران، ایران
چکیده
شکستگی های طبیعی از مهم ترین عوامل تعیین کننده رفتار هیدرولیکی مخازن نفت و گاز هستند. نگارهای متداول چاه پیمایی به دلیل قدرت تفکیک پایین قادر به شناسایی این ناهمگنی های کوچک مقیاس (ترک ها و شکستگی ها) مخازن هیدروکربوری نیستند، در حالی که این ناهمگنی ها و زون های شکسته تاثیر به سزایی در کیفیت مخزن و تعیین دقیق تر پارامترهای پتروفیزیکی از جمله اشباع شدگی داشته و شناسایی محل دقیق این زون ها برای عملیات تکمیل چاه، شکستگی هیدرولیکی و تعیین موقعیت چاه های انحرافی و افقی بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از مخازن کربناته دارای شکستگی می باشند بنابراین همان طور که ذکر شد در چنین مخازنی نیز ارزیابی این شکستگی ها از ملازمات مدل سازی های مخزنی می باشد. واضح است که بررسی مغزه و داده های حاصل از آن کمک زیادی به ارزیابی مخازن و شناسایی عناصر زمین شناسی می کند؛ ولی با توجه به محدودیت های اساسی مغزه های حفاری ازجمله هزینه بالای تهیه مغزه، جهت دار نبودن و ضریب بازیافت پایین در زون های شکسته همواره امکان استفاده از مغزه ها نیست. امروزه نگار های تصویری ابزار مفید تری برای مطالعه شکستگی ها هستند. هدف اصلی این تحقیق معرفی ابزار نگاربرداری تصویری FMI و بررسی نقاط قوت و ضعف آن در ارزیابی های مخزنی می باشد. در واقع کارآمدترین ابزار برای مطالعه ویژگی های شکستگی ها، نگار های تصویری هستند. این نگار ها هم چنین امکان تعیین نوع، جهت یابی، بازشدگی و ژرفای دقیق شکستگی ها را فراهم می کنندکلیدواژه ها
شکستگی، مخارن کربناته، نگار تصویری، نگار FMIمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.