کاربرد فناوری اطفای حریق ایروسول مگ در کانتینرهای حامل کالاهای خطرناک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
  • کد COI اختصاصی: NCPDMS01_425
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رستگاری

رئیس امور تحقیق و توسعه شرکت توسعه خدمات بندری و دریایی سینا -مدرس وابسته سازمان بنادر و دریانوردی

لطف اله متقی

مدیر امور لجستیک و بازرگانی شرکت خدمات بازرگانی و بندری خلیج پژم

چکیده

حریق ناشی از کالاهای خطرناک در شمار جدیترین مخاطرات محتمل در کشتیهای کانتینربر قرار می گیرد. با آن که آثار چنین مخاطراتی در کشتیرانی تجاری دربرگیرنده آسیبهای انسانی ، لطمات اقتصادی و پیامدهای زیستمحیطی بسیار مخربی هستند، کارآیی و کارسازی راهکارهای پیشگیرانه و واکنشی برای کاهش یا حذف ریسک های ناشی از آنها اندک است. مشکلات موجود در زمینه دسترسی به کانتینر و محموله درون آن، محدودیت های موجود در زمینه امکان بکارگیری تجهیزات ایمنی، محدودیت های موجود در زمینه تامین و بسیج منابع مورد نیاز برای واکنش در شرایط اضطراری، دشواری دسترسی به امکانات پشتیبانی در هنگام سفر دریایی، ملاحظات زیست محیطی، مقرون به صرفه نبودن استفاده از بسیاری از سیستم های ایمنی در کشتی، و عوامل دیگر موجب پیچیدگی موضوع اطفای حریق در کشتیهای کانتینربر شده است. یکی از راهکارهای متصور برای این مسئله چالشبرانگیز در کشتیرانی کانتینری،آن است که به جای نصب تسهیلات و تجهیزات بزرگ اطفای حریق در کشتی، تمرکز بر ایمن سازی واحد کانتینر حمل ونقلی قرار گیرد. در این زمینه جمهوری اسلامی ایران در سند شماره DSC13-3-11 ، پیشنهاد بهره برداری از فناوری ایروسول مگ را در داخل کانتینر حمل و نقلی ارائه نموده است.فناوری ایروسول مگ محصول نسبتا جدیدی در صنعت اطفای حریق است که پیش از این به نحو موثری در کاربردهای متنوع اطفای حریق از جمله صنایع فراساحلی و موتورخانه کشتی های تجاری مورد استفاده بوده است. به نظر میرسد با توجه به مزایا و قابلیتهای این فناوری، کاربرد آن در حملو نقل کانتینری کالاهای خطرناک میتواند بسیار کارساز باشد. این مقاله با ارائه شمه ای از روندهای موجود در صنعت، توصیف اختصاصی فناوری ایروسول مگ، طرح مفهومی راهکار و تجاری سازی آن، به بررسی و پیشنهاد بهرهبرداری از این فناوری برای اطفای حریق در کانتنیرهای حملونقلی محتوی کالاهای خطرناک میپردازد.

کلیدواژه ها

فناوری ایروسل مگ، کالاهای خطرناک، کشتیرانی، کانتینر حمل و نقلی، کنترل حریق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.