بهینهسازی استخراج DNA از ماکروجلبکهای حاوی میزان بالای ترکیبات پلیساکاریدی و فنولی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در علوم دریایی
- کد COI اختصاصی: NCPDMS01_240
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 789
نویسندگان
بخش ژنتیک، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس
دانشجو دکتری بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
ماکروجلبکها یا علفهای دریایی دارای سازگاری بالایی با شرایط مختلف محیطی هستند به همین علت قادر به سنتز رنج وسیعی از متابولیتهای ثانویه بالخصوص ترکیبات پلیساکاریدی و فنولی مانند آگارز، آگاروپکتین هستند که این ترکیبات تاثیرات منفی قابل توجهی را در استخراج DNA خالص از گونههای مختلف ماکروجلبکی به جای میگذارند. همچنینخصوصیات مرفولوژیکی برخی ماکرو جلبکها و نحوه اشتباه نمونهبرداری سبب دژنره شدن قسمت اعظم DNA نمونه- ها پس از نگهداری میشود که این امر استخراج DNA کافی از آنها را مشکل و یا حتی ناموفق کردهاست. بنابراین از آنجا که استخراج DNA خالص جهت مطالعات مولکولی از اهمیت ویژهای برخوردار است این مطالعه با هدف استخراج سریع، آسان و ارزانتر DNA خالص از ماکروجلبکهای تازه و بالخصوص خشک شده انجام شدهاست. این مطالعه براساس روش پایه CTAB با تغییراتی در ساخت بافر استخراج و شستشو DNA انجام شدهاست بدین صورت که در بافر استخراج غلظت EDTA و PVP افزایش و سارکوسیل به آن افزوده شد، همچنین در مرحله شستشو از دو دونوع بافر شستشو مختلف استفاده شد. خلوص DNA استخراج شده در نسبت A260/A280 بین1/6-1/84و در نسبت A260/A230 کمتر از 2بود که به ترتیب نشاندهنده عاری بودن DNA استخراج شده از ترکیبات پروتئینی و پلیفنولی/ پلیساکاریدی میباشد، نیز غلظت DNA بین ug/uL 0 ٧-2 اندازهگیری شد. - DNA استخراج شده جهت تکثیر با PCR و بارکدینگ ژن TufA به کاربرده شد. به طورکلیاهمیت این روش در استخراج ساده و ارزان DNA ژنومی با کیفیت بالا از ماکروجلبکهای تازه و خشک شده حتی بعد از یکسال نگهداری میباشد.کلیدواژه ها
ماکروجلبک، استخراج DNA ، پلیساکارید، بارکدینگ، ژن TufAمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.