مروری بر مفاهیم داده کاوی و گذری اجمالی بر کاربرد آن در کشف تقلب
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری و مدیریت دانش با محوریت اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: KMTTORBAT01_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 797
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، نام گروه، قزوین، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، نام گروه، قزوین، ایران
چکیده
بسیاری از شرکت ها و موسسات دارای حجم انبوهی از داده هستند. با وجود این، تعداد کمکی از آنها از اطلاعات مفید پنهان در این داده بهره می برند. یک راه اصلی در دست یافتن به این اطلاعات، داده کاوی است. تکنیک های داده کاوی به گونه ای گسترش یافته اند که به سادگی می توان آنها را بر ابزارهای نرم افزاری امروزی تطبیق داده و از اطلاعات درون داده های جمع آوری شده بهترین بهره را برد. امروزه در بسیاری از کاربردها از جمله پزشکی، آموزشی، ورزشی و بسیاری از کاربردهای دیگر مانند کشف تقلبات، از داده کاوی به وفور استفاده می شود. در این میان تقلب های صورت های مالی به شکل چشمگیری توجه عموم مردم، رسانه ها، و دولتمردان، قانونگزاران را به خود جلب کرده است. این تقلب های مالی به صورت تقلب بیمه ای، تقلب در اوراق بهادار و کالا و سایر تقلبها رخ می دهد که روز به روز نیاز به کشف این تقلب ها بیشتر احساس می شود. داده کاوی یکی از تکنیک های موثر و کارساز در کشف تقلب است. در طول سال های اخیر، داده کاوی خود را به عنوان یکی ازشاخه های اصلی در علم کامپیوتر با تاثیر در حال رشد بر صنعت و سایر علوم نشان داده است که این رشد در بخش کشف تقلب بسیار چشم گیر بوده است. بدون شک، پژوهش در زمینه داده کاوی ادامه خواهد یافت و حتی در طول ده های آینده در حال افزایش خواهد بود از این رو در این مقاله به بررسی مفاهیم و تکنیک های داده کاوی و گذری اجمالی بر کارهای انجام شده در علم داده کاوی، در راستای کشف تقلب، خواهیم داشت.کلیدواژه ها
داده کاوی،دسته بندی، رگرسیون، شبکه عصبی، کشف تقلبمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.