تعیین اولویت های سرمایه گذاری صنعتی استان خراسان جنوبی با استفاده از روش TOPSIS

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی الکترونیکی دستاوردهای نوین در علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMACONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غفاری فرد

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا

کیانوش ایزدمهر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا ( مکاتبات)

چکیده

در همه کشورها اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه ، دولت ها مجبور به اتخاذ سیاستهای مناسب برای تخصیص بهینه ی منابع و امکانات موجود در جامعه به بخش های مختلف اقتصادی می باشند . بدیهی است که تعیین درجه ی اولویت و مزیت هر یک از بخش های مختلف ، قدم اول و لازم به منظور تخصیص بهینه ی منابع و امکانات است.هدف از این پژوهش، برسی ظرفیت فعالیتهای صنعتی استان خراسان جنوبی ، برمبنای کد آیسیک و پایه ی آماری سال 1390 برای شناسائی اولویتهای سرمایه گذاری صنعتی است. بر این اساس تلاش در این پژوهش بر این امر متمرکز شده است که با روش بسیار رایج فرایند TOPSIS فعالیت های صنعتی استان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و در نهایت اولویت ها و قابلیت های صنعتی استان خراسان جنوبی را برای انجام سرمایه گذاری مشخص کنیم.روش تحقیق،اسنادی و جامعه ی آماری مورد بررسی شامل کلیه ی کارگاه های صنعتی با ده نفر کارکن و بیشتر استان خراسان جنوبی و کشور ، بر اساس کدهای آیسیک است. نتیجه ی این تحقیق گویای این مطلب است که صنایع تولید ماشین آلات و تجهیزات طبقه بندی نشده در جای دیگر ،صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی، محصولات لاستیکی و پلاستیکی ،صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ، تولید فلزات اساسی و تولید محصولات فلزی فابریکی بجز ماشین آلات و تجهیزات از بیشترین میزان اولویت سرمایه گزاری صنعتی ، در استان خراسان جنوبی برخوردار می باشند.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری، TOPSIS ، اولویت بندی ، خراسان جنوبی ، صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.