نقش دادستان در حمایت از اراضی ملی از دیدگاه حقوق بین الملل محیط زیست

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی برنامه ریزی،حفاظت،حمایت از محیط زیست وتوسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD02_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر جوهری

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ایران

فرزاد زارعی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، ایران

چکیده

در سالهای اخیر، دادستانی کل کشور با تمام توان خود از این فرصت متعلق به بیت المال و مردم استفاده کرده و با حساسیت و دلسوزی نسبت به تضییع حقوق زیست محیطی هشدارها و تذکارهای لازم را اعلان و دستورات مقتضی را صادر نموده است. صد البته دادستان های سراسر کشور تلاش های درخور تقدیری در این رابطه داشته و اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده ای را نسبت به پایش حقوق زیست محیطی معمول کرده اند، اما برآیند افکار عمومی و بازخورد اجتماعی اقدامات نشانگر عدم احساس امنیت عمومی نسبت به پایش حقوق زیست محیطی توسط دستگاه قضایی است. بازسازی و بهسازی ذهنیت عمومی در صورتی میسر است که دادستان های سراسر کشور به صورت شبکه ای منسجم و یدی واحد هرگونه مصادیق تضییع حقوق زیست محیطی را رصد کنند و با هدف احیا و اقامه حقوق عامه، پیش از آن که خسارت جدی متوجه محیط زیست شود، اقدامات کنشی و افندی بازدارنده و قاطعی را معمول دراند. توسعه حقوق بین الملل محیط زیست در دهه اخیر بیش از هر چیز مبتنی بر نیازها و ضرورتهای زیست محیطی بشر بوده است. رشد اقتصادی و پیشرفتهای فزاینده تکنولوژی در دوره معاصر سبب خسارتهای اساسی به محیط زیست شده است. در پاسخ به این نیازها و ضرورتها حقوق بین الملل تلاش کرده است تا با تدوین قوانین و مقررات بین المللی، دولتها را پایبند به حفاظت از محیط زیست نماید. در همین راستا می توان «بین المللی کردن حفاظت محیط زیست» را به عنوان یک رهیافت نوین در حقوق بین الملل معاصر به شمار آورد. در این رهیافت با تکیه بر دو پایه سازمانها و ا رگانهای بین المللی از یک طرف و قواعد و مقررات بین المللی از طرف دیگر تلاش می کند تا مسئله حفظ محیط زیست را به عنوان یک ارزش مشترک بشریت مورد شناسایی قرار دهد. در این مقاله با برشمردن مبانی و اهداف نقش دادستان در حمایت از اراضی ملی از دیدگاه حقوق بین الملل محیط زیست، نقش دولت را در تحقق محیط زیستی سالم و قابل استفاده برای همه مردم اعم از مردم این نسل و نسل های بعد در دو محور آموزه های فردی و اجتماعی اسلام بررسی خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

دادستان، اراضی ملی، حفاظت محیط زیست، حقوق بین الملل، حقوق محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.