معماری بومی و اقلیمی مناطق گرم و خشک کویر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS04_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه ستایش فر

دانشجویکارشناسی ارشدتکنولوژی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز.

سیده مرضیه طبائیان

استادیاردانشکدهمعماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگاناصفهان، ایران.

چکیده

معماری پایدار به عنوان مهمترین راهکار در سالهای اخیر شناخته شده و تمام کشورهای جهان برای رسیدن به این امر و استفاده از عناصر طبیعی در حال تعاملاند.این در حالی است که گذشته ایران و معماری سنتی آن مثالهای متعددی دربارهی ساختمان- های مسکونی وجود دارد که معمار ضمن توجه به مسائل زیباشناختی و حفظ محیط طبیعی به گونهای عمل کرده که پاسخگوی نیاز اقلیمی هر منطقه می باشد. بررسی معماری سنتی ایران نشان دهندهی معماری پایدار است. هدف اصلی این مقاله معرفی معماری بومی منطبق با اقلیم مناطق گرم و خشک کویر می باشد. این مقاله درپی آن است تا بتواند چگونگی طراحی فضای معماری را دریک بستر فرهنگی براساس رویکرد بوم گرایی مورد بررسی قرار دهد. به همین منظور نشان میدهیم که باید همگام با بهرهمندی ازمواهب توسعه و پیشرفت صنعتی و تکنولوژمی هماهنگ تر باطبیعت و درجهت حفظ محیط زیست خودعمل نماییم. چرا که معماری بومی به سبب سازگاری بالا با محیط زیست برای تامین پایداری فرهنگی و اقتصادی در دراز مدت لازم است . در این مقاله سعی گردیده با روش کتابخانهای به تاثیر گذاری اقلیم بر معماری بومی و پایدار مناطق گرم و خشک پرداخته گردد

کلیدواژه ها

معماریبومی،اقلیم،کویر،مناطقگرموخشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.