تببین الگوواره ای پایدار برای ارتقا کیفیت سطوح سبز شهری نمونه موردی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS04_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه پرگالی

کارشناس ارشد طراحی و برنامه ریزی شهری – منطقه ای، طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

منیره محمدی طبائی

کارشناس شهرسازی، دانشگاه شیخ بهائی

چکیده

همزمان با افزایش جمعیت شهرنشین، دخل و تصرف بشر بر طبیعت افزایش یافت تا جایی که صاحت طبیعت را بر هم زد تا هرچه بیشتربتواند نیازهای شهری خود را برآورده سازد. این روند تا آن جا ادامه یافته است، که باعث تغییراتی در آب و هوای کره زمین گردید، سطح آلودگی های زیست محیطی افزایش یافت و جزایرگرمایی در کلان شهرها بوجود آمد. همزمان با این تغییرات از سطوح سبزشهرها کاسته شد، و این در حالیست که بیشترین تاثیر بهبودبخشی بر کیفیت زیست محیطی شهرها، توسط فضاهای سبز شهری اتفاق می افتد. شهر اصفهان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همزمان با تغییرات اقلیمی در جهان، دست خوش اتفاقات ناگواری چون خشکسالی وبحران آب گردیده است، تاجاییکه رودخانه زاینده رود در جهت تأمین آب شرب ساکنین ذخیره می شود. بنابراین، زیست بوم اصفهان دچار دگرگونی شده است و از سطوح فضای سبز آن کاهش و سطح آلودگی های زیست محیطی آن افزایش یافته است و مجموع این عوامل باعث بروز ناپایداری در شهر اصفهان شده است.در پژوهش پیش رو ابتدا قوانین حامی محیط سبز در جهان و ایران تبیین می گردد. سپس عوامل تأثیرگذار و تأثیرپذیر بر کیفیت و پایداری پوشش گیاهی شناسایی شد ه و پس ا ز آن نمونه های مشابه در سطح جهان که سعی برآن داشته اند، تغییرات آب و هوایی کره زمین را کنترل کنند، معرفی می گردد. با توجه به شرایط اقلیمی موجود در شهر اصفهان که پایداری پوشش گیاهی در شرایط نامناسبی قرار گرفته است، ضوابطی درجهت ارتقا کیفیت سطوح سبز پیشنهادگردیده است. امید است تا راهی بتوان یافت، که شرایط کیفی سطوح سبز شهر اصفهان را بهبود بخشید، و هویت اصلی شهر به مراتب قوت خود به عنوان شهری سبز حفظ گردد.

کلیدواژه ها

سطوح سبز، تغییرات آب و هوایی، جزایر گرمایی، قوانین سبز، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.