ارزیابی محصول بارش و رواناب ازسیستم جهانی همگون سازی داده های زمینی gldas
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: MEAENRS02_182
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1016
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه بوعلی سینا همدان
دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا همدان
استادگروه مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا همدان
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گیلان
چکیده
در مناطق فاقد آمار میتوان از دادههای ماهوارهای استفاده نمود، در این میان مدلهای سطح زمین بروز شده با مشاهدات ماهوارهای به دلیل ارائه پارامترهای هیدرولوژیکی در مقیاس جهانی از اهمیت بالایی در مناطق فاقد آمار برخوردار میباشند. مدل جهانی همسان- سازی دادههای زمینی GLDAS با هدف بررسی روند تغییرات اجزای بیلان آب و انرژی در سطح زمین، با استفاده از تلفیق مدلهای سطح زمین و بروز رسانی این مدلها با مشاهدات ماهوارهای و زمینی اقدام به تولید پارامترهای هواشناسی و هیدرولوژیکی از قبیل دمای هوا در ارتفاع 2 متری و سطح زمین، بارش، سطح برف و آب معادل با ذوب برف، رطوبت خاک در عمقهای سطحی و زیر سطحی، رواناب سطحی و زیر سطحی، شارهای حرارتی، تابش خالص زمینی و خورشیدی و تبخیر با کیفیت کنترل شده و سازگاری زمانی و مکانی با قدرت تفکیک مکانی 25 کیلومتر و گام زمانی 3 ساعته در یک دوره آماری 1948 الی 2014 نموده است. به دلیل پوشش جهانی این دادهها، کاربرد دادههای حاصل از این مدل در مطالعات بارش –رواناب مورد توجه واقع شده است. در تحقیق حاضر پس از ارزیابی خروجی مدل GLDAS به بررسی دادههای بارش، رواناب سطحی و زیرسطحی در پیکسل منطبق با ایستگاه هیدرومتری طوللات در حوضه پلرود واقع در استان گیلان در سال های 2003 ، 2004 و 2005 پرداخته شد و هم چنین روند داده- های بارش- رواناب GLDAS برای 11 سال بررسی شد. نتایج نشان می دهد که ضریب همبستگی بین متوسط ماهانه بارش و رواناب سطحی و زیرسطحی دادههای ایستگاه هیدرومتری و GLDAS به ترتیب برابر است با 8597/0 ، 5532/0 و دادههای بارش-رواناب GLDAS از روند خوبی برخوردار است که همبستگی دادههای بارش-رواناب GLDAS 2011 ، 2012 ، 2013 به ترتیب برابر است با 7539/0 ، 7662/0 ، 7651/0 که نشاندهنده دقت بالای دادههای GLDAS است نتیجه میگردد که در مناطق فاقد آمار میتوان دادههای ماهوارهای را جایگزین دادههای زمینی نمودکلیدواژه ها
بارش ، رواناب ، ماهواره ، پلرود ، GLDASمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.