بررسی پراکنش جغرافیایی گیاهان دارویی مراتع قوچان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه لطیفی

دانشجوی ارشداگرواکولوژی دانشگاه زابل

احمد قنبری

استادگروه زراعت دانشگاه زابل

قربانعلی رسام

استادیار مجتمع آموزش عالی شیروان

محمدرضا اصغری پور

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

چکیده

آگاهی از خصوصیات اکولوژیکی و پراکنش جغرافیایی گیاهان دارویی یک منطقه کمک به فعالیتهای مدیریتی، حفاظتی و بهره برداری پایدار از پتانسیل آنها خواهد نمود. شناسایی و معرفی گیاهان دارویی به عنوان یکی از عمدهترین اجزای اکوسیستمهای مرتعی، از نظر فرم رویشی، پراکنش جغرافیایی اهمیت ویژهای در امکان دسترسی آسان و سریع به گونههای گیاهی خاص در مکان و زمان معین، تعیین پتانسیل و قابلیتهای رویشی، امکان افزایش تعداد گونهها از نظر تراکم، شناسایی گونههای مقاوم و دارویی در استفاده اصولی از آنها و کمک به تعیین پوشش گیاهی یک منطقه دارد و با توجه به اهمیت اقتصادی، درمانی و صنعتی گیاهان دارویی و توسعه نگرش گیاه درمانی در جهان شناسایی خصوصیات رویشی این گیاهان می تواند جایگاه قابل ملاحظه ای در مدیریت مراتع داشته باشد. این پژوهش برای شناسایی گونههای دارویی شهرستان قوچان مورد بررسی قرارگرفت. ضمن شناسایی گونه های گیاهی، تعلق هر گونه به جنس و خانواده تعیین و پراکنش جغرافیایی گونههای گیاهی مشخص شد. از نظر پراکنش جغرافیایی بیشترین عنصر رویشی را منطقه ایران و تورانی با 65% شامل میشود

کلیدواژه ها

شکل زیستی ، گیاهان دارویی ، پراکنش جغرافیایی ، فرم رویشی ، قوچان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.