توسعه آبزی پروری پایدار با استفاده از بیوتکنولوژی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد بخارایی نیا

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

سید مهدی میردامادی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

با توجه به افزایش جمعیت جهان، آبزی پروری رشد بسیار سریعی برای تأمین نیازهای غذایی بشر داشته است. این رشد سریع با توجه به محدودیت دستیابی به منابع طبیعی، نیاز به حرکت به سمت توسعهای پایدارتر در بخش آبزی پروری را ایجاد میکند. آبزی پروری مدرن به سرعت در حال پذیرفتن روشهای بیوتکنولوژی مثل تغییر ژن، برای جلوگیری از بیماریها و نشانگر ژنتیکی است. استفاده از بیوتکنولوژی مدرن جهت بالا بردن تولیدات گونههای آبزیپروری نه فقط برای تقاضا، بلکه برای بهبود آبزی پروری پتانسیل بالایی را دارد. بیوتکنولوژی اخیراً در شیلات حائز اهمیت میباشد. افزایش تولیدات موجودات زنده آبزی در طول دو دهه از طریق کاربرد بیوتکنولوژی نشان میدهد که در چند نسل دیگر بیوتکنولوژی بر فناوری های سنتی و مرسوم موجود غلبه مینماید و در نهایت جهت تجاری کردن گونه های با ارزش استفاده شود. این تحقیق با هدف توسعه آبزی پروری پایدار با استفاده از بیوتکنولوژی صورت گرفته است و از نوع کتابخانه ای است. به منظور دستیابی به این هدف و کمک به محققان و مدیران حوزه شیلات، در این مقاله سعی شده است به بررسی توسعه آبزی پروری پایدار با استفاده از بیوتکنولوژی پرداخته شود

کلیدواژه ها

شیلات ، آبزی پروری ، بیوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی آبزی پروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.