استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی در حوزه تبلیغات گردشگری (مطالعه موردی: شهر تبریز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_825
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1007
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل قنبری

استاد یار گروه پژوهشی جغرافیا، دانشگاه تبریز

معصومه آدمی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشگاه تبریز

الناز فرقه قراملکی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه به واسطه پدیده جهانی شدن و گسترش روز افزون و برگشت ناپذیر فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی و با ایجاد مولفه ها یی همچونشاهراهای اطلاعاتی، حذف مرز صنایع، تنوع محصولات و روش های نوین توزیع، کانال های جدید تبلیغ و فرصتها و مدل های تجاری جدید،دولتها و نخبگان توسعه و برنامه ریزی اقتصادی سعی در استفاده از فرصت های بوجود آمده توسط این فناوری ها دارند. یکی از این فرصتهاصنعت گردشگری می باشد که در ردیف صنعت های پردرآمد، پاک و کم هزینه دنیا قرار دارد. ابزارهای نوین ارتباطی که از آن بعنوان کلیداصلی در توسعه یاد می کنند از این جهت برای صنعت گردشگری مهم هستند که با هدف برآورده ساختن بهتر و سریع تر نیازهای گردشگرانبه منظور ایجاد رضایت بیشتر آنها، با امکانات فناورانه و دیجیتالی سعی در به نمایش گذاردن و معرفی امکانات وتوانایی های کشور میزبان بهگردشگران خارجی وهمچنین سهولت رفت و آمد آنان دارند. بطور کلی ابزارهای نوین ارتباطی در ابعاد متنوع توریسم ، توریسم الکترونیکی،اکوتوریسم، توریسم درمانی، توریسم ورزشی، روستایی، توریسم فرهنگی و مذهبی و تاریخی روش ها و شیوه های نوینی را به همراه دارد. بااندکی تامل می توان دریافت که علت توسعه یافتگی برخی از کشورها به دلیل سرمایه گذاری در بخش جذب گردشگر استفاده از فناوریهاینوین ارتباطی واطلاعاتی می باشد. در این مقاله گردشگری شهر تبریز ، توسعه سخت افزاری و نرم افزاری ابزارهای نوین ارتباطی بیش ازپیش مورد توجه قرار گرفت و با هدف بررسی کاربرد ابزارهای نوین ارتباطی در حوزه تبلیغات گردشگری شهر تبریز به نگارش درآمد. از بینجامعه آماری کارشناسان تبلیغاتی و گردشگری تعداد 40 نفر به طور تصادفی به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده ازپرسشنامه استاندارد و پس از تایید روایی (نظرکارشناسان) انجام پذیرفت و از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش، به منظور بررسی کاربرد ابزارهای نوین ارتباطی در تبلیغات گردشگری شهر تبریز سه ابزار نوین ارتباطی «اینترنت»، «پیام کوتاه» و «بیلبورد دیچیتال» مطالعه شدند که اینترنت با میانگین رتبه (4.75) به عنوان مهمترین ابزار در حوزه تبلیغات گردشگری شهر تبریز شناخته شد.

کلیدواژه ها

ابزارهای نوین، تبلیغات، گردشگری، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.