اسیب شناسی عدم بازدارندگی رسیدگی کیفری مربوط به جرایم علیه محیط زیست با نگرش به لایحه قضازدایی (تطبیقی با حقوق بین الملل محیط زیست)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_794
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1019
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف مولایی

استادیار گروه روابط بین الملل حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

حسین ربانی

دانشجوی دکتری حقوق محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

بررسی اجمالی سرگذشت انسان نشان می دهد که تعامل بشر به عنوان جزئی از طبیعت با محیط پیرامونش، سه مرحله را شامل می شود که عبارتند از: 1-دوران تسلط طبیعت بر انسان 2- دوران تسلط انسان بر طبیعت 3-دوران تعامل و همگرائی انسان و طبیعت. دوره اول از پیدایش و آفرینش بشر شروع می شود که اگر بشر تصرفی جزئی هم در طبیعت و محیط زیست خود داشت ضرری به طبیعت نتوانسته برساند و طبیعت به راحتی این تصرفات وی را تحمل و بازسازی کرده است. در دوره دوم که عصر صنعتی است، انسان صدمات بیشتری را در طبیعت به بار آورد و طبیعت رو به تخریب و نابودی گذاشت و الودگی زیست محیطی غیرقابل جبران و بازسازی برای طبیعت به همراه داشت. دوره سوم عصر آگاهی، تعامل، همزیستی با طبیعت است که دهه های 960 و 1970 را باید دوره بیداری و آگاهی در زمینه محیط زیست دانست. در این دوره بشر به علایم تهدید کننده ی حیات پی می برد و علاوه بر اقدامات دولت ها در داخل کشورها به همکاری گسترده بین المللی نیز روی می آورند و نیز سازمانهای غیردولتی در کشورهای غربی فعال شده به طوری که فقط در سال 1972 حدود سیصد کتاب در مورد محیط زیست در آمریکا نوشته شد. فلذا با توجه به اهمیت محیط زیست که ا دامه بقای انسان بر روی کره زمین منوط به حفظ و بازسازی محیط زیست پیرامون آن می باشد، بر آن شدم که نگاهی به وضعیت محیط زیست در داخل کشور انداخته و مشکلات و مسایل آن را بررسی کنم. ا مروزه در جامعه ما مثل بقیه ی جوامع، متأسفانه شاهد افزایش تعدی به محیط زیست و در نتیجه افزایش جرایم و تشکیل پرونده های کیفری هستیم و این افزایش تعدی به محیط زیست می تواند علل متعددی داشته باشد که یکی از علل، افزایش وقوع جرایم علیه محیط زیست می تواند نحوه رسیدگی به عناوین مجرمان محیط زیست باشد و نیازمند بررسی علل و عوامل این جرایم علیه محیط زیست می باشیم و در این میان سوالات متعددی به ذهن می رسد.

کلیدواژه ها

بازدارندگی، حقوق بین الملل، محیط زیست، لایحه قضازدایی، کشورها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.