بررسی عوامل تعیین کننده ی مدیریت ریسک در بخش کشاورزی: مطالعه موردی گندم کاران و سویاکاران دهستان کنگور، شهرستان کلاله

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_769
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر نجفی کانی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه گلستان

عاطفه حاجی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه گلستان

چکیده

با عنایت به اینکه کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد، توجه به بخش کشاورزی امری ضروری و اجتنابناپذیر است. فعالیت کشاورزی همواره با انواع مختلفی از ریسک ها روبرو می باشند و تأثیرات آن ها بر درآمد زارعین و همچنینطبیعت قابل ملاحظه است که باید پس ازبررسی، شناسایی، کنترل و مدیریت شوند. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل تعیینکننده ی مدیریت ریسک کشاورزی توسط زارعین گندم کار و سویا کار دهستان کنگور از توابع بخش مرکزی شهرستان کلالهواقع در استان گلستان می باشد. جامعه آماری تحقیق را کشاورزان گندم کار و سویا کار دهستان کنگور تشکیل می دهند وحجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 100 نفر تعیین شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد که کشاورزان گندم کار و سویا کاراز راهبردهای مدیریت ریسک مخاطرات انسانی، اجتماعی و مدیریت ریسک نهاده های تولید، دولت، قیمت، مخاطرات طبیعی درجهت مدیریت ریسک استفاده می کنند . با استفاده از آزمون کای اسکوئر رابطه ی مؤلفه های مدیریت ریسک با فعالیت کشاورزینشان می دهد که مؤلفه های کیفی مخاطرات انسانی، ریسک نهاده های تولید، قیمت، اجتماعی، دولت و مالی درسطح 99 درصدمعنادار است. علاوه بر آن رضایت شغلی و تمایل به ماندن در روستا دارای رابطه 95 درصدی می باشد و میزان رضایت ازمحصول و شرایط تولید محصول نیز دارای رابطه منطقی و معنی داری هستند. بر این اساس برنامه ریزی در راستای کاهش ریسکدر بخش کشاورزی و به تبع آن توسعه کشاورزی امری ضروری است.

کلیدواژه ها

ریسک، مدیریت ریسک، بیمه، کشاورزی، کنگور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.