بررسی استراتژیک گردشگری و تأثیر آن در توسعه پایدار شهر (مطالعه موردی: شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_765
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه امین رعیای جزه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و دانشگاه پیام نور واحد ری

سمانه دشتی موخر

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و دانشگاه پیام نور واحد ری

چکیده

توسعه پایدار گردشگری نوعی از گردشگری است که به مدیریت تمامی منابع منجر گردد و نیاز گردشگران فعلی و جامعه میزبان را بدون به خطر انداختن نسل اینده تأمین گرداند، امروزه پایداری به عنوان بخشی اساسی از نظر جدید جهان شناخته می شود که در سالهای اخیر مفهوم توسعه پایدار مورد تأکید و توجه صاحب نظران و مسئولین قرار گرفته است. زیرا این مفهوم مبتنی بر حفظ استانداردهای سطح زندگی آینده است نسبت به آنچه که تا امروز از آن برخورداریم اینکه دریافتیم که دیگر نمی توان از محیط همانند گذشته بهره برداری کرد. بنابراین توسعه را زمانی پایدار می خوانیم که مخرب نباشد و امکان حفظ منابع، اعم از آب، خاک، منابع ژنتیکی، گیاهی و جانوری را برای ایندگان فراهم آورد که در توسعه پایدار، اصل این است که منابع طبیعی پایه به گونه ای محافظت شوند که نسلهای آینده دست کم بتوانند به اندازه نسل کنونی تولید و مصرف کنند که در این مقاله به بررسی و جایگاه گردشگری در توسعه ی پایدار شهر شیراز با روش توصیفی- تحلیلی با استفاده از اطلاعات اسنادی (کتابخانه ای) و داده های آماری و تکمیل پرسشنامه و مشاهدات میدانی پرداختیم که تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش SWOT و نرم افزار های SPSS, EXCEL و نرم افزار ARC GIS جهت نمایش نقشه صورت گرفته است که یافته های تحقیق نشاندهنده ی آن است که استراتژی مناسب جهت توسعه و وضعیت گردشگری در شهر شیراز از نوع استراتژی SO و موفق بودن دولت در ارائه خدمات و زیرساختها در جذب گردشگر می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه پایدار، مدل SWOT، شهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.