ارزیابی توان اکولوژیکی دامنه شمالی کوه سیالان در جذب توریسم با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: NCGTSD01_761
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 562
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور، استان گیلان، ایران
مدرس دانشگاه پیام نور، استان گیلان، ایران
چکیده
در پژوهش حاضر به مطالعه، بررسی و ارزیابی توانهای محیطی دامنه شمالی کوه سیالان جهت توسعه توریسم پرداخته شدهاست. در این پژوهش با بکارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی، پهنه های مناسب فعالیت های اکوتوریسمی در دامنه شمالی کوهسیالان مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور لایه های اطلاعاتی شامل طبقات ارتفاعی، شیب، جهات جغرافیایی،پوشش گیاهی و زمین شناسی منطقه تهیه و به محیط نرم افزار Arc GIS وارد گردید. سپس براساس مدل اکولوژیکی توریسمدکتر مخدوم، شامق تفرج متمرکز و گسترده طبقات 1و 2، و با استفاده از منطق بولین، پهنه های مناسب، شناسائی و در نهایتنقشه قابلیت های محیطی جهت جذب توریسم تهیه گردید. نتایج نشان می دهند که محدوده مورد مطالعه به لحاظ جذب توریسمطبقات 1و 2 در تفرج متمرکز از پتانسیل کمی برخودار می باشد که از مهمترین دلایق آن عدم وجود شیب های مناسب جهت انجامفعالیتهای این نوع توریسم در کل منطقه می باشد. همچنین وسعت پهنه مورد نظر در حدود 8.9 هکتار برآورد شده است. اما بهلحاظ جذب توریسم در تفرج گسترده و در طبقات 1 و 2، به ویژه طبقه 2 که درحدود 906 هکتار برآورد شده است، منطقه از توانائیبیشتری برخوردار می باشدکه با توجه به کوهستانی بودن و شیب های مناسب، پهنه های بسیار خوبی جهت فعالیت هائی از قبیلکوهنوردی، صخره نوردی و همچنین ایجاد پیست اسکی را فراهم آورده است.کلیدواژه ها
ارزیابی توان محیطی، توریسم، سیستم اطلاعات جغرافیایی، منطق بولین، کوه سیالانمقالات مرتبط جدید
- Comparative Analysis Among UNESCO World Heritage Archaeological Sites , case study Takht-e-Soleyman
- بررسی تطبیقی نقوش سماوی هنر ایران قبل از اسلام و هند باستان
- KPI-Driven Strategies for Enhancing Water-Based Recreation and Sports Tourism
- Measuring Arba'een Pilgrimage Tourism Success: A Comprehensive Analysis of the Top ۱۰۰ KPIs
- Optimizing Service Standards in Seafood Tourism: A KPI-Driven Approach
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.