بررسی چالش های توسعه اقتصادی در ناحیه روستایی - ساحلی بخش لشت نشاء (مطالعه موردی: روستای زیباکنار)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_740
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی توکلی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

فاطمه کیانی لله کاء

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

چکیده

مناطق روستایی کشور در دهه های گذشته از نظر بنیان های اقتصادی از آسیب پذیری زیادی برخوردار بودند، این گونه تصور می شدکه با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ مناطق روستایی نیز توسعه یابند اما افزایش بیکاری، تشدید فقر و ایجاد شکاف درآمدی بینمناطق شهری و روستایی بیانگر این واقعیت است که بدون تدبیر و تنها از طریق مکانیزم بازار نمیتوان به گسترش توسعه در مناطقروستایی امید بست. در این راستا هدف تحقیق حاضر بررسی چالش های توسعه اقتصادی در ناحیه روستایی- ساحلی بخش لشت نشاءدر شهرستان رشت می باشد. این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر را تمامی خانوارهایروستای زیباکنار از بخش لشت نشاء، شهرستان رشت که 692 خانوار میباشند، تشکیل میدهد. که حجم نمونه با استفاده از فرمولکوکران تعداد 247 نفر از اعضای این خانوارها برآورد گردید. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده، که برایگردآوری داده های مربوطه از پرسشنامه استفاده گردید. سپس پرسشنامه های جمع آوری شده را با استفاده از روش آماری Chi-Squareدر نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل کردیم. یافته های پژوهش نشان میدهد که: در بعد اقتصادی شاخص های عدم سرمایه گذاری دولتدر سطح روستا با میانگین 4/15، بیکاری فصلی کشاورزان با میانگین 4/10 و فقدان اشتغالزایی بخش کشاورزی با میانگین 4/05 وعدم تمایل و انگیزه بومیان برای سرمایه گذاری با میانگین 4/04 به ترتیب بیشترین چالش های پیشروی توسعه روستایی از نظرسرپرستان خانوارها می باشند.

کلیدواژه ها

چالش، توسعه اقتصادی، ناحیه روستایی- ساحلی، بخش لشت نشاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.