برنامه ریزی راهبردی در راستای ارتقای توسعه پایدار پارکهای جنگلی (نمونه موردی: پارک جنگلی تلار)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: NCGTSD01_641
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 832
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
چکیده
طبیعت گردی سفری مسولانه جهت بهره مندی انسان از جاذبه های طبیعی است که لازمه موفقیت آن، برنامه ریزی وکنترل مناسب بر محدوه های اکوتوریستی است. پارک جنگلی تلار و دریاچه جاده نظامی در 10 کیلومتری قائمشهر و درانتهای مسیر موسوم به جاده نظامی قرار دارد و به عنوان یک منطقه تفریحی و سیاحتی جزو یکی از مناطق 60 گانهگردشگری استان مازندران به شمار می رود که بر اساس ملاک های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از لحاظ رتبهبندی، در رده محلی قرار گرفته است. با توجه به پتانسیل های موجود در منطقه، پارک جنگلی تلار قابلیت ارتقاء به سطوحبالاتر را در رده بندی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دارد. از این رو در این تحقیق به شناسایی نقاط قوت، ضعف،فرصت ها و تهدیدهای تأثیرگذار بر این محدوده پرداخته شد. سپس اقدام به ارائه راهکار گردید. روش تحقیق به کار گرفتهشده توصیفی تحلیلی با استفاده از تکنیک SWOT می باشد. گردآوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه از مسئولانسازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران، کارشناسان سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان جنگل ها،مراتع استان و اساتید دانشگاه در حوزه اکوتوریسم در خصوص موضوع مورد تحقیق صورت گرفت. نتایج به دست آمدهنشان داد که سیستم گردشگری محدوده پارک با امتیاز 2.45 در ماتریس عوامل درونی و 2.34 در ماتریس عوامل بیرونی،پایین تر از حد متوسط قرار دارد و از این نظر دارای وضعیت مناسبی نیست. از این رو راهبردهای گروه (WT) در اولویتاول برنامه ریزی قرار گرفتند.کلیدواژه ها
اکوتوریسم، پارک جنگلی تلار، قائمشهر، برنامه ریزی راهبردی، تکنیک SWOTمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.