نقش نواحی صنعتی و شهرک های صنعتی در روستا های پیرامون مطالعه موردی (شهرستان میاندوآب)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه اقازاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و مدیریت روستایی و توسعه پایدار

چکیده

در ایران نیز مناطق روستایی در دهه های گذشته از نظر بنیان های اقتصادی از آسیب پذیری زیادی برخودار بودهاند ، براساس الگوی نظریه رشد این گونه تصور می شود که با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ کشور ، مناطقروستایی نیز توسعه می یابند ؛ اما ازافزایش بیکاری ، تشدید فقر و ایجاد شکاف در آمدی بین مناطق شهری وروستایی بیانگر این واقعیت است که ، بدون تدبیر و تنها از طریق مکانیزم بازار نمی توان به نشت و پیشرفتتوسعه به سوی مناطق روستایی امید بست . یکی از راه های کاهش فشار و افزایش زمینه های بیکاری و درآمدی در مناطق روستایی ، فعالیت هایست که به محیط و شریط محیطی کمتر وابسته است .در هر دوره ای کهشرایط اقلیمی مناسب بوده وضیعت تولید محصولات کشاروزی بهتر و در نتیجه در آمدروستائیان آفزایش ، وبرعکس دوره های خشکسالی و کم آبی ، میزان محصول و در آمدی روستائیان به شدت کاهش یافته است.بنابراین پائین بودن در آمد روستائیان دلیل بسیاری از نابسامانیها من جمله فقر و بیکاری نابرابری و ... مبیباشد؛ که این امر باعث سرازیر شدن خیل عظیمی از جمعیت (جوان) روستایی به شهرها می شود. و از سویدیگر روستائیان باقی مانده در روستاها و کشاورز ان تهی دست برای غلبه بر فقر با اهداف کوتاه مدت و برایرفع نیاز های کوتاه مدت ، در شرایطی که ویژگی های فرهنگی و اجتماعی آنان اهمیت چندانی به حفظ محیطزیست نمی دهند ، اقدام به تخریب محیط زیست می کنند . درچنین شرایطی ، جستجوی فعالیت هایی که بهشرایط اقلیمی وابستگی کمتری داشته باشد ، از مهم ترین اقدامات در راستای تقویت اقتصادروستایی کشورتلقی یکی از مهم ترین فعالیت ها نواحی صنعتی و شهرک های صنعتی است.

کلیدواژه ها

میاندوآب ، نواحی صنعتی ، میاندآب ، روستایی ، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.