محور همایش: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار عنوان: گردشگری درمناطق حفاظت شده، پارک های ملی وجنگلی گلستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCGTSD01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اسراری

دانشیار گروه فنی و مهندسی دانشگاه پیام نور

رحیم بردی حق نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور-

چکیده

تعاریف اولیه گردشگری واکوتوریسم، عموما به برجسته نمودن انگیزه درک و استفاده از ویژگی های طبیعی استوار است برای مثال طبق تعریف «دارست لارمن» گردشگری ، نوعی طبیعت گراست که طی آن گردشگران بخاطر یک یا شماری از ویژگی های تاریخ طبیعی به مکانی جذب می شوند . انگیزه های این نوع مسافرت می تواند آموزشی ، تفرجی و کسب هیجان ولذت باشد .چشم اندازها و منظره های زیبای طبیعت پارک ملی گلستان ازکانون ها و جاذبه های توریست پذیر این نوع از جهانگردی است.لذا اهمیت دادن به نقش آن در حفاظت از محیط زیست به منظور دستیابی به توسعه پایدارامری ضروری است .هدف این پژوهشبررسی نقش اکوتوریسم و شناخت قابلیتهای بالقوه و بالفعل پارک ملی گلستان وهمچنین شناسایی مسائل و مشکلات زیستمحیطی حوزه مورد بررسی وارائه راهکارهای مناسب برای رشد و توسعه اکوتوریسم می باشد روش بررسی بصورت توصیفی وتحلیلی است. ابزارتحقیق در این مقاله ، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر دونوع پرسشنامه می باشد پرسشنامه اولی با 7 سوال،پرسشنامه دومی مربوط به مشکلات زیست محیطی با 14 سوال و همچنین مشاهده و مصاحبه باز پاسخ با گردشگران بوده است. در این مقاله به انواع روشهای آموزش در حفاظت از محیط زیست اشاره وراهکارهایی نیز ارائه شد.سوالات مطرح شده دراین پژوهش میزان جذب اکوتوریسم در حاشیه جاده وسوال دوم در زمینه تنوع گیاهی در جذب اکوتوریسموسوال سوم در مورد تاثیر تنوع گیاهی بر آسیب پذیری پارک ملی گلستان ،مورد بررسی قرار گرفت .یافته های این پژوهش عبارتند از : میزان جذب اکوتوریست واقعی به پارک دقیقا مشخص نمی باشد ولی درفصل بهار و تابستانحدود یک میلیون نفر میزان حجم بازدید کنندگان می باشد .همچنین نیمه شرقی پارک ملی کلستان دارای اقلیم نیمه بیابانیسرد اما در نیمه غربی دارای اقلیم نیمه مرطوب، که این عوامل باعث ایجاد گونه های مختلف گیاهان و جانوران رطوبت پسندوخشکی پسند می باشد. نفوذ بیش ازحد بازدید کنندگان و نبود امکانات مناسب برای پذیرش و سرو صدا و آلودگی های شیمیاییو خطر برخورد خودروها با حیوانات وحشی و تصادفات باعث آسیب پذیری تنوع گیاهی و جانوری شده است .

کلیدواژه ها

گردشگری ، اکوتوریسم ،پارک ملی گلستان ، محیط زیست ، جاذبه های توریستی ، قابلیت های اکوتوریستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.