تاثیر تلقیح قارچ میکوریزا وکاربرد کود فسفر بر محتوای نسبی آب(RWC) و کلروفیل برگ ذرت (Zea Mays L.) در رقابت با علف های هرز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد علی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد

حسن مکاریان

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهرود

منوچهر قلی پور

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهرود

حمیدرضا اصغری

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهرود

چکیده

به منظور بررسی تاثیر تلقیح قارچ میکوریزا وکاربرد کود فسفر بر محتوای نسبی آب و کلروفیل گیاه ذرت، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود بصورت فاکتوریل درقالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال ۱۳۹۳ انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل میکوریزا در دو سطح (تلقیح با قارچ Glomus mussea، وعدم تلقیح) وکاربرد کود فسفر (از منبع سوپر فسفات تریپل) در سه سطح (عدم کاربرد، ۲۵ و ۴۰ کیلوگرم در هکتار) و فاکتور سوم علف هرز با سه سطح وجین تمام فصل علف های هرز، عدم وجین تمام فصل و علف هرز سلمه تره به تنهایی بود. نتایج نشان داد، که محتوای نسبی آب برگ تحت تاثیر اثرات ساده میکوریزا و کود فسفر در سطح یک درصد و نیز تحت تاثیر اثر دوجانبه میکوریزا و وجین در سطح یک درصد معنی دار بود. همچنین اثرات سه جانبه وجین × میکوریزا × فسفر نیز در سطح 5 درصد تاثیر معنی داری بر محتوای کلروفیل داشت. نتایج آزمایش نشان داد تلقیح میکوریزا بدون کاربرد کود فسفر توانست در شرایط عدم وجین و نیز حضور سلمه تره همانند شرایط وجین عمل کند و میزان کلروفیل را افزایش دهد. تلقیح میکوریزا توانست در شرایط عدم وجین همانند شرایط وجین محتوای نسبی آب را افزایش دهد. براساس نتایج این آزمایش تلقیح با میکوریزا در شرایط عدم وجین می تواند به اندازه وجین و کاربرد 25 و 40 کیلوگرم فسفر در هکتار سبب افزایش میزان کلروفیل در برگ ذرت شده و در نتیجه موجب بهبود رشد و عملکرد گیاه زراعی شود.

کلیدواژه ها

رقابت علف هرز، روابط آبی، مدیریت پایدار، همزیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.