بررسی رضایتمندی گردشگران ازجاذبه های گردشگری شهرهمدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پوراحمد

استادجغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

احمد کولیوند

کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

مجید رحمانی سریاست

کارشناس ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی روستایی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

امین صفدری

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

چکیده

گردشگری به عنوان فعالیتی است که در دنیای امروزی توان اثرگذاری بر فرآیند توسعه متوازن و خردورزانه را در تمامی دنیا به نمایش گذاشته است، به همین دلیل برای موفقیت در این زمینه علاوه بر داشتن شرایط گردشگرپذیری و مقاصد گردشگری، باید به دنبال برنامهریزی برای جذب بیشتر گردشگران و معرفی بهتر امکانات و شرایط خود به بازارهای گردشگری باشیم. یکی از جنبههایی که میتواند منشأ بسیاری از تحولات برای توسعه پایدار گردشگری باشد، ایجاد شرایطی دلنشین برای گردشگران است، تا موجب افزایش رضایتمندی این گردشگران و بازگشت مجددشان به منطقه شود که به تبع آن ظرفیت گردشگران موجود منطقه نیز افزایش مییابد. شهر همدان که از جاذبههای متنوع تاریخی و طبیعی و تنوع گردشگران داخلی و خارجی زیادی برخوردار است، بعنوان هدف مطالعه در پژوهش حاضر انتخاب شده است، تا با بررسی رفتار گردشگران میزان رضایتمندی آنها از جاذبههای گردشگری این شهر مورد تحلیل قرار گیرد. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از نوع توصیفی–تحلیلی و همبستگی است که برای گردآوری دادههای میدانی از پرسشنامه محقق ساخته (N=382) استفاده شده است. تحلیل سوألات سهگانه با نرم افزار SPSS نشان داد که گردشگران سفر کرده به شهر همدان از جاذبههای گردشگری این شهر رضایت دارند و برای ترغیب دیگران نسبت به انتخاب مقصد گردشگری آنها تلاش خواهند کرد، ولی در این میان کمترین رضایتمندی گردشگران از وضعیت امکانات رفاهی و تفریحی موجود در شهر همدان میباشد که برای بهبود وضعیت آنها راهکارهایی ارائه شده است

کلیدواژه ها

گردشگری ، جاذبه های گردشگری ، رضایتمندی ، تبلیغات شفاهی ، شهرهمدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.