استفاده از سلول های فتوولتائیک در آبیاری زمین های کشاورزی مطالعه موردی: روستای ماهفیروزان شیراز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_1003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهرامی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشکده کشاروزی دانشگاه فسا

فاطمه باستانی

دانشجوی کارشناسی گروه علوم و مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه فسا

وحید قاسم زاده

مربی گروه مهندسی برق دانشکده مهندسی دانشگاه فسا

چکیده

استفاده از انرژی های نو در کشاورزی علاوه بر حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا ناشی از مصرف سوخت های فسیلی در پمپاژ آب از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است. همچنین این سامانه امکان احداث باغهای با ارزش و با افزودهی بالا نظیر بادام و گردو در مناطق کوهستانی و صعب العبور را فراهم میکند. در این مطالعه نحوه طراحی یک سیستم آبیاری خورشیدی برای یک زمین کشاورزی به مساحت 3 هکتار تحت کشت گوجهفرنگی در روستای ماهفیروزان شیراز بررسی گردید. با محاسبه میزان متوسط ماهیانه انرژی خورشیدی و طراحی یک سیستم آبیاری تحت فشار (قطره ای)، میزان انرژی مصرفی برای تهیه آب مورد نیاز آبیاری محاسبه شد. با توجه به توان خورشیدی منطقه که21/76 مگاژول بر متر مربع محاسبه گردید جهت راه اندازی سیستم آبیاری خورشیدی مورد نظر به مساحت 23 مترمربع از پانل های خورشیدی نیاز است. با استفاده از سیستم آبیاری خورشیدی علاوه بر حفظ ذخایر ملی و کاهش آلودگی های زیست محیطی، از لحاظ اقتصادی نیز صرفهی بسیاری برای کشاورز ایجاد میکند. لذا میتوان با استفاده از انرژی خورشیدی زمینه کشاورزی مدرن و با ارزش افزوده را در کشور فراهم کرد

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، فتوولتائیک، پمپ کشاورزی، پانل خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.