انباشت خشکهدارهای درشت در فاز کاهش پایهها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0907
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی مریدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی واکولوژی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

وحید اعتماد

استادیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

الهه علی بابایی عمران

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی واکولوژی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

مهدی کاکاوند

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی واکولوژی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در اکوسیستمهای جنگلی، حفاظت اغلب در غیاب هرگونه پویایی بلند مدت شرح داده شده است، با این حال فرآیند پویایی جنگل در طول یک مدت زمان طولانی توسعه مییابد. یکی از مهمترین فازهای تحولی در روند تکامل توده، فاز کاهش پایهها میباشد. این پژوهش با هدف بررسی ویژگیهای کمی و کیفی خشکه دارهای درشت در فاز کاهش پایهها در پارسل 319 بخش گرازبن از جنگلهای کم تر دست خورده خیرود نوشهر انجام شد. سه قطعه نمونهی یک هکتاری در این فاز انتخاب و آماربرداری صد درصد از مشخصه های خشکهدارها انجام شد. نتایج نشان داد که در این فاز بیشترین میزان مرگ و میر، در طبقه قطری 10 سانتی متری مشاهده می شود. 39 درصد از درختان به شکل سرپا (خشکهدار سرپا) و 61 درصد به شکل افتاده می پوسند. گونه راش بیشترین تعداد درختان درحال پوسیدن (2/47 درصد) را به خود اختصاص میدهد و پس از آن گونه ممرز (1/36 درصد) سهم قابل توجهی دارد. تعیین نرخ مرگ و میر و وضعیت کمی و کیفی خشکه دارها در این فاز از تکامل توده میتواند راهگشای برنامههای پرورشی در این جنگلها باشد

کلیدواژه ها

تکامل توده ، خشکه دار ، راش ، فازکاهش پایه ها ، مرگ و میر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.