بررسی عوامل موثر بر جنگل زدایی و نابودی تنوع زیستی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA01_0888
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروزان فرخیان

استادیار گروه مدیریت محیط زیست, دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ,اهواز,ایران

لیلا درویش زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت محیط زیست,واحد اهواز,دانشگاه آزاد اسلامی,اهواز,ایران

چکیده

از آنجایی ناشی می شود که بررسی ارزش تنوع زیستی و همچنین اثرات پارامترهای مختلف بر جنگل زدایی و دلایل بوجود آمدن آن می جنگل زدایی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات زیست محیطی جهان و بزرگترین تهدید برای تنوع زیستی است. ضرورت مطالعه حاضر تواند در سیاست گذاری ها در جهت حفاظت از جنگل ها مورد استفاده قرار گیرد.هدف از این مقاله بررسی عوامل مؤثر بر جنگل زدایی و نابودی تنوع زیستی است.این مطالعه به روش مروری و گرداوری اطلاعات از منابع مختلف مرتبط با جنگل زدایی و تنوع زیستی در سال 3131 صورت گرفته است. نتایج حاصل نشان داد که از جمله متغیرهای تاثیرگذار بر جنگل زدایی جمعیت و فقر می باشند.همچنین دلایل جنگل زدایی شامل کشاورزی , دخالت انسانی , فقدان برنامه ریزی منطقه ای و معرفی گونه های بیگانه است. تنوع زیستی جنگل ارزش بالقوه برای نیاز بشر آینده شامل غذا, بهداشت, سوخت /انرژی ,منابع ژنتیکی و منبع آب تازه به عنوان چرخه مواد مغذی ,مخزن کربن و تولید کنندگان اکسیژن اتمسفر , تشکیل خاک , کنترل آب و هوایی , کنترل بیماری ها , حفاظت از بلایای طبیعی , کنترل کننده فرسایش دارد. تنوع زیستی تنها امید برای کمک به انسان در جهت بهبود ظرفیت حمل سیاره زمین برای حمایت از سیستم زندگی و تضمین توسعه پایدار است . بنابراین بهبود آگاهی عمومی در خصوص اهمیت تنوع زیستی باید از نگرانی های جهانی باشد. در پایان پیشنهاد می شود در صورت امکان با بهره گیری از روش های کارآمد آموزشی به مردم ساکن در عرصه های جنگلی در خصوص اثرات مخرب جنگل زدایی اطلاعات کافی داد تا بتوان در حد امکان از نتایج بد و زیانبار این پدیده ی مخرب جلوگیری کرد

کلیدواژه ها

جنگل زدایی , تنوع زیستی , کنوانسیون تنوع زیستی, REDD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.