مکان یابی فضاهای آموزشی با استفاده از منطق فازی و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: مدارس ابتدایی منطقه 4 شهر ارومیه)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_1345
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2230
نویسندگان
استادیار گروه برنامه ریزی شهری و منطقهای، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه تربیت مدرس، ایران،
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه تربیت مدرس، ایران،
لیسانس مهندسی شهرسازی ، دانشکده هنر، دانشگاه ارومیه، ایران،
چکیده
تعیین توزیع بهینه کاربری ها و مراکز خدماتی مسئله ای است که اغلب اوقات برنامه ریزان با آن سروکار دارند، چرا که به دلیل رشد پر شتاب جمعیت و کالبد شهرها، مشکلاتی مانند کمبود و عدم توزیع فضایی مناسب کاربری ها بوجود آمده است. در این میان فضاهای آموزشی در زمره کارکردهایی است که از اهمیت روز افزونی برخوردار بوده و با توجه به جوانی جمعیت کشورمان، لزوم تأسیس مدارس جدید و مکانیابی بهینه و مناسب آنها مستمراً بیشتر می شود. در این تحقیق ابتدا با بهره گیری از روش تحلیل شبکه در توزیع فضایی، در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، مکان استقرار ، شعاع عملکرد مدارس ابتدایی منطقه 4 شهر ارومیه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و در روش تحلیل شبکه ای مناطقی که خارج از شعاع پوشش مدارس موجود هستند، مشخص گردیدند. سپس با استفاده از روش فرآیند تحلیلسلسله مراتبی (AHP) و منطق فازی، لایه ها و معیارها و همچنین زیر معیارهای موثر در مکانیابی مدارس ابتدایی، وزن دهی و با یکدیگر ترکیب شده و مناطق مناسب و نامناسب برای احداث مدارس ابتدایی مخصوصأ در منطقه خارج از شعاع پوشش مدارس ابتدایی موجود بدست آمدند. نتایج بررسی ها نشان داد که مدارس ابتدایی موجود منطقه 4 شهر ارومیه برای پوشش دادن کل فضای منطقه کافی نبوده و برخی از محلات آن با داشتن تراکم دانش آموزی لازم، از داشتن مدرسه ابتدایی محروم بوده و از پوشش مدارس موجود نیز خارج هستند و نیازمند مکانیابی و احداث مدارس جدیدی با در نظر گرفتن معیار ها و استاندارد های موثر در مکانیابی فضاهای آموزشی می باشند تا کل فضای منطقه تحت پوشش مدارس موجود و جدید قرار گیرد.کلیدواژه ها
مکانیابی، مدارس ابتدایی، روش تحلیل سلسله مراتبی AHP ، و GIS ، ارومیهمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.