حکمت متعالی ارسی ها در معماری اسلامی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_1125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاظم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد بوشهر واحد علوم و تحقیقات، مسئول مکاتبات

باقر کریمی

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران

سها پورمحمد

پژوهشگردوره دکتری معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ، گروه معماری،بوشهر،ایران

چکیده

عناصر تزئینی معماری دوره کهن دربناها به طور چشم گیر دیده میشود . از جمله عناصر تزئینی، ارسی ها هستند که طرح و نقشی خاص دارند؛ اما امروزه با توجه به نفوذ معماری غرب و کمرنگ شدن عناصر سنتی، درحال فراموشی اند . این طر حها از نقشه ای اصلی بته جقه، چهارپر و طرح های قاب بندی و گل تشکیل شده که در اغلب هنرهای دوره قدیم به کار رفته اند . اینگونه استنباط میشود که طرح های سنتی در دوره کهن در اغلب هنرها به کار میرفته و با توجه به مصالح و ابزار کار آن هنر، در برخی ساده و در برخی با جزئیات همراه بوده است . هدف این پژوهش، مطالعه طرح ارسی ها و حکمت الگو پذیری آنها از معماری اسلامی است.در پایان بررسی نقشهای اصلی و تطبیق آ نها با سایر هنرهای دوره قدیماست . شیوه تحقیق توصیفی تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ا ی است . همواره هدف بر این بوده است که پنجره به عنوان یک عنصر ازساختمان باتزئینات گره خورده وبه منظوری خاص در معماری سنتی و اسلامی ایران به کاررفته است .که در پایان به بررسی بالای جایگاه ارسی از جنبه های مادی ومعنوی همچون ، زیبایی بصری، حفظ حریم و محرمیت فضای بیرونی ارائه گردیدهاست .

کلیدواژه ها

ارسی، نقوش سنتی، تزئینات معماری، پنجره، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.