بررسی مولفه های پایداری در معماری سنتی ارومیه (نمونه موردی مسجد جامع ارومیه)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0953
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1245
نویسندگان
.کارشناس ارشد معماری
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
چکیده
معماری سنتی ایران دارای بعدهای زیبایی شناسی، زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی می باشد که این اصول در ابنیه سنتی ایران مانند مساجد، مدارس، فضاهای شهری مثل بازار دیده می شود. مطالعه در زمینه معماری سنتی نکته های ظریفی از هنر معماران گذشته ی ایران را نمایان می کند که با تحلیل و تأمل در آثار معماری سنتی ایران به اصول و ارزش هایی می رسیم که موجبات پایداری این گونه ی معماری را فراهم آورده اند. بنابراین هدف از پژوهش بازخوانی اصول پایداری در عناصر معماری و شهرسازی سنتی می باشد که می توان با استفاده از این اصول به ارتقا کیفیت معماری معاصر ایران و بستر سازی در زمینه مباحث عمران و معماری کمک نمود.به منظور دستیابی به این هدف ابتدا مفاهیم مرتبط با معماری پایدار و اصول آن را بررسی و سپس به بیان و مقایسه اصول معماری پایدارکه در طراحی مسجد جامع ارومیه استفاده شده پرداخته می شود.روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و میدانی میباشد. نتایج پژوهش حاکی از این است که باز خوانی اصول پایداری استفاده شده در معماری و شهرسازی سنتی ایران منجر به حمایت از هویت و فرهنگ بومی در مدیریت محیط زیست، کاهش تخریب و آسیب رسانی به محیط زیست و هزینه های مربوط به آن و در نهایت برقراری تعادل اکولوژیک میان طبیعت و معماری و ارتقای کیفیت معماری معاصر ایران می گردد.کلیدواژه ها
معماری پایدار، معماری سنتی ایران، معماری معاصر ایران، مسجد جامع ارومیهمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.