مدل سازی مسکن پایدار با تاکید بر تابش خورشیدی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0820
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 600
نویسندگان
پژوهشگر دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
چکیده
طراحی مسکن بر اساس اصول معماری همساز با اقلیم علاوه بر تامین آسایش محیطی ساکنان پایداری محیطی (یکی از سه اصل توسعه پایدار) را نیز در پی خواهد داشت پژوهش حاضر با هدف تدوین ضوابط طراحی و اجرایی مسکن برای به حداقل رسانیدن مصرف انرژی های فسیلی و کاهش بار سیستم گرمایش ، سرمایش و روشنایی ساختمان با تاکید بر تابش در قالب یک توان اقلیمی ، انرژی پایدار و تجدید شونده می پردازد این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی بوده و اطلاعات آن به شیوه اسنادی جمع آوری شده است. در این روش ابتدا با استفاده از داده های هواشناسی بروجرد در یک دوره آماری 23 ساله به بررسی آسایش محیطی پرداخته شد و پس از پردازش فاکتورهای اقلیمی با استفاده از شاخص بیوکلیمایی ساختمان و تجزیه و تحلیل داده ها ، تیپ های بیوکلیماتیک حاکم در دوره های سرد و گرم سال مشخص شد در نهایت با تدوین تقویم نیاز اقلیمی و تعیین اولویت های طراحی اقلیمی با استفاده از روش های محاسباتی و ندل های مقایسه ای موارد موثر در دستیابی به طراحی اقلیمی بررسی گردید نتایج بررسی نشان دهنده آن است که مکان یابی مناسب مسکن و طراحی مناسب اجزای مختلف آن نظیر جهت گیری پلان و معابر اندازه بازشوها ، تناسبات پلان، SVR و SFAR ساختمان ، حریم اقلیمی ساختمان و ... که به تفصیل و به صورت استانداردهای اقلیمی مسکن ارائه شده است امکان بهره گیری مطلوب از پتانسیل های اقلیمی و دستیابی به پایداری محیطی را فراهم می اورد.کلیدواژه ها
مسکن، اقلیم سرد، تابش، طراحی اقلیمی، بروجردمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.