بررسی اثر انفجار بر سازه قاب خمشی فولادی با درنظرگیری اندرکنش خاک و سازه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0752
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد میلاد خسروی

دانش آموخته ارشد گروه مهندسی عمران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ،دانشکده عمران، گروه مهندسی عمران، تبریز، ایران

مهدی نوری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ،دانشکده عمران، گروه مهندسی عمران، تبریز، ایران

چکیده

امروزه با گسترش حملات انفجاری به ساختمان ها در جهان ، بررسی دقیق رفتار سازه ها تحت بارهای انفجاری یک ضرورت محسوب می شود. فشار ناشی از انفجار یکی از مخرب ترین بارهایی است که سازه ممکن است تجربه کند. انفجارها می توانند سبب آسیب شدید به ساختمان ها شوند و گاهی نیز باعث خرابی پیشرونده کامل می گردند. سازه ها با شکل ومصالح مختلف رفتارهای متفاوتی در برابر بارهای ناشی ازانفجاراز خود نشان می دهند و دانستن عملکرد سازه دربرابر انفجارمی تواند در انتخاب شکل و مصالح مناسب برای سازه مفید واقع شود. با توجه به رفتار متفاوت سازه در خاک های مختلف در هنگام وقوع بارهای لرزه ای و با توجه به اهمیت اندرکنش خاک و سازه در چنین حوادثی و عدم بررسی مقایسه ای عملکرد خاک های مختلف انجام مدل سازی مربوطه و بررسی های بیشترضروری به نظرمی رسد. در این راستا طبق بررسی تحقیقات معتبر در این زمینه و سوابق موجود و مستند در زمینه اثر انفجار بر سازه متاسفانه به این مقوله اشاره مفصلی نشده و عموما به بررسی رفتار اجزا خود سازه و نه خاک اطراف آن پرداخته شده است ودر مورد موضوع اثرات اندرکنش خاک و سازه هیچگاه بررسی تحلیلی و مقایسه ای صورت نگرفته و با توجه به این موضوع نیاز به انجام تحلیل و مقایسات منطقی و مفصل به نظر می رسد.در این مطالعه ابتدا مروری بر فعالیت های صورت گرفته در این زمینه انجام گرفته و سپس نحوه اثر بارهای انفجار وخصوصیات آنها شرح داده شده است.سپس با انتخاب پلان دو ساختمان (معمولی شهری) به طراحی ساختمان فولادی دو و چهار و شش طبقه به صورت جداگانه با قاب خمشی ، مقاوم در برابر زلزله، مطابق با مقررات ملی ساختمان و آیین نامه 2800 می پردازیم. در ادامه بین رفتار سازه واقع بر خاک نرم تحت اثر انفجار خارج از ساختمان با حالتی که خاک زیر سازه سخت باشد و با حالتی که پای ستون های سازه گیردار در نظر گرفته شود مقایسه انجام گرفته است.در این پژوهش مطالعه رفتار سازه تحت انفجار توسط نرم افزار المان محدود آباکوس و با استفاده از تحلیلگر abacus/explicit انجام شده است.ودر پایان نتایج و نمودارهای مورد نظر استخراج شده و بهترین حالت خاک با توجه به پارامتر های مورد بررسی ، برای آسیب کمتر به اجزا سازه انتخاب و معرفی گردیده است.

کلیدواژه ها

انفجار، اندرکنش خاک و سازه، قاب خمشی،اجزائ محدود، خرابی پیشرونده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.