بررسی راهکار های بهسازی اجزای غیر سازه ای ساختمان به هنگام وقوع زلزله با تأکید بر ایمنی فضاهای آموزشی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0546
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2196
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، دانشگاه هنر تهران،
استادیار دانشگاه هنر، دانشکده معماری و شهرسازی، استان تهران، شهر تهران،
چکیده
معمولاً هنگامی که بحث مقاومت ساختمان ها در برابر زلزله مطرح می شود، نخست مقاوم سازی اجزای سازه ای ساختمان مورد توجه قرار می گیرد. اما باید توجه داشت که تجربه ناشی از زلزله نشان داده است که بخش قابل توجهی از آسیب ها به هنگام وقوع زلزله ناشی از اجزای غیر سازه ای در ساختمان است. در میان کاربری های مختلف نیز، ساختمان های آموزشی فضاهایی هستند که عمده کاربران آن ها کودکان و نوجوانانند و بی توجهی به تأمین امنیت آن ها می تواند منجر به تلفات جبران ناپذیری شود. بنابراین این مقاله بر آن است که راهکارهایی موثر جهت کاهش آسیب های احتمالی که اجزای غیر سازه ای در فضاهای آموزشی به هنگام وقوع زلزله می توانند به وجود آورند، ارائه دهد. از آن جا که ارائه راهکار جهت بهسازی اجزای غیر سازه ای بدون شناسایی ماهیت این اجزا امکان پذیر نیست، در طول این مقاله ابتدا اجزای غیر سازه ای معرفی می شوند و سپس عوامل آسیب دیدگی و همچنین پیامد های حاصل از آسیب این اجزا در فضاهای آموزشی مورد بررسی قرار می گیرند و در انتها راهنمایی که توسط سازمان مدیریت بحران کالیفرنیا " Cal EMA " انتشار یافته است معرفی می شود. بر اساس این راهنما اجزای غیر سازه ای موجود در مدارس دسته بندی شده و هر جزء به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت مجموعه راهکار هایی در رابطه با چگونگی نگهداشتن و مهار این اجزا به هنگام وقوع زلزله، ارائه می شود.کلیدواژه ها
راهکار، بهسازی، اجزای غیر سازه ای، زلزله، فضاهای آموزشیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.