آنالیز لرزه ای قاب های بتن مسلح با مهاربند فولادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خسرو مرادی

کارشناس ارشد مهندسی سازه دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

علاء الدین بهروش

استاد گروه سازه دانشگاه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

چکیده

قاب مهاربندی شده فولادی یکی از سیستم های سازه ای است که برای مقاومت در برابر بارهای لرزه ای در ساختمان های چند طبقه مورد استفاده قرار می گیرد.بسیاری از ساختمان های بتن مسلح موجود جهت مقاومت در برابر بارهای لرزه ای به بهبود رفتار لرزه ای سیستم سازه ای نیاز دارنند.استفاده از مهاربند های فولادی یکی از راه حل هایی برای بالا بردن مقاومت لرزه ای قاب های بتن مسلح می باشد. افزایش انعطاف پذیری در طراحی معماری، کاهش وزن سازه، آسانی و سرعت ساخت و ساز و قابلیت انتخاب چندین سیستم را می توان از اصلی ترین مزیت های مهاربند فولادی در مقایسه با سیستم دیوار برشی قاب های بتن مسلح دانست .مهاربند های فلزی همچنین می توانند مقاومت و سختی مورد نیاز سیستم سازه را تامین می کند. در این تحقیق عملکرد لرزه ای ساختمان های بتن مسلح با انواع مختلف مهاربندهای هم محور (CBF) و برون محور (EBF) بررسی شده است. به منظور بررسی اهداف تحقیق ، ساختمان های بتن مسلح 4 و 8 و 12 و 15 طبقه با سیستم قاب خمشی متوسط در منطقه با خطر نسبی زیاد زلزله و خاک تیپ 2 با استفاده از نرم افزار ETABS آنالیز و طراحی شده و تاثیر انواع مختلف مهاربند فولادی در بهبود رفتار ساختمان های بتن مسلح بررسی شده است. پارامترهای حداکثر جابجایی نسبی طبقات، حداکثر نیروی محوری ستون ها ، حداکثر نیروی برشی ستون ها و حداکثر لنگر خمشی ستون ها با انواع مختلف مهاربندهای هم محور(CBF) و برون محور( EBF ) و همچنین بدون مهاربند مورد برسی قرار گرفته می شود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که استفاده از مهاربند های فولادی در قاب های بتن مسلح باعث کاهش حداکثر جابجایی نسبی طبقات،،حداکثر نیروی برشی ستون ها،حداکثر لنگر خمشی ستون ها و افزایش یا کاهش حداکثر نیروی محوری ستون ها می شود.

کلیدواژه ها

عملکرد لرزه ای،ساختمان های بتن مسلح با بادبند فلزی،آنالیز،مهاربند هم محور،مهاربند برون محور،قاب خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.