تحلیل خطر لرزه ای منطقه پارس جنوبی به روش احتمالاتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0485
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 925
نویسندگان
چکیده
مقاله حاضر با عنوان پهنه بندی خطر لرزه ای منطقه پارس جنوبی به روش احتمالاتی و در محدوده عرض جغرافیایی 26 تا 30 و طول جغرافیایی 51 تا 54 درجه باهدف انجام مطالعات تحلیل خطر انجام گرفته است.برای انجام این مطالعه بایستی کاتالوگ زمین لرزه های ایران و مناطق همجوار با این ناحیه که مورد تأیید داخل و خارج که بهروز گردیده است را در اختیار داشت. یکی دیگر از دستاوردهای این تحقیق اصلاح ضرایب در روش معروف پنجره های زمانی و مکانی حذف رخدادهای وابسته با استفاده از داده های زمین لرزه های ایران و تست پواسونی بودن زمین لرزه های اصلی با استفاده از روش کلموگروف اسمیرنوف است. مشخص کردن نقشه ایالتهای لرزه زمین ساخت و نقشه چشمه های لرزه زا بخشی دیگر از این مطالعه را در بر میگیرد.در تهیه این نقشه ها از داده های کاتالوگ لرزه خیزی، توپوگرافی، تکتونیک فعال و همچنین شدت مغناطیسی و مشتق قائم مغناطیسی استفاده شدهاست. روندهای گسلهای فعال و شدت مغناطیسی بیشترین نقش را در تعریف خطوط مرزی ایفا کردند. بخشی از این مطالعه همچنین به توسعه رابطه کاهندگی طیفی حوزه نزدیک میپردازد. این امر با کمک داده های جنبش نیرومند زمین مرتبط با حوزه نزدیک برای چهار نوع از شرایط خاک، انجام گردید.در نهایت پس از حذف رخدادهای وابسته، پارامترهای لرزه خیزی برای هر یک از ایالتهای لرزه زمین ساخت و چشمه های لرزه زا محاسبه شد و با بهره گیری از کاتالوگ زمین لرزه های بروز رسانی شده و نقشه های چشمه های لرزه زا و پارامترهای لرزه خیزی مرتبط و با استفاده از روابط کاهندگی که بهترین تطابق را با داده های زمین لرزه های ایران دارند نقشه خطر زمین لرزه در شرایط سنگ بستر در دوره بازگشت 75 و 475 سال با روش احتمالی بروز رسانی شد.کلیدواژه ها
ا PGA، چشمه لرزه زا،نقشه خطر زمین لرزه، رابطه کاهندگی، پهنه بندی، مش بندی زمین،مقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.