بررسی دقت و کاربرد روش دسته بندی گروهی داده ها (GMDH) در پیش بینی عمق آبشستگی پایه پل قرار گرفته بر روی خاک چسپنده و غیر چسپنده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0457
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل رفعت

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه صنعتی سیرجان

غلامعباس بارانی

استاد بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در مطالعه حاضر کاربرد و دقت مدل GMDH برای تخمین عمق آبشستگی اطراف پایه پل در خاکهای چسپنده و غیر چسپنده و همچنین دقت این مدل در دو حالت آموزش با الگوریتم انتشار بازگشتی و برنامه ژنتیکی مقایسه و برررسی شد . نتایج مدل یاد شده برای تخمین عمق آبشستگی پایه پل قرار گرفته بر روی خاک بستر غیر چسپنده در مرحله ارزیابی در حالت کلی برابر با 0/983=R^2 و RMSE = 0.0698 و MAPE = 0.33 بدست آمد. در حالتی که پایه پل بر روی بستر با خاک چسپنده قرار دارد تخمین آبشستگی دارای پیچیدگی بیشتری است و تعداد محققین کمتری در این زمینه فعالیت داشته اند. حال با بررسی به عمل آمده و آنالیز حساسیت این نتیجه حاصل شده است که درصد رس موجود در خاک بستر تاثیر بیشتری نسبت به عامل های دیگر بر عمق آبشستگی دارد عدد فرود جریان دارای تاثیرکمتری نسبت به فاکتور های دیگر دارد. .با این حال از آنالیز حساسیت انجام گرفته بر روی مدل فوق استفاده شده برای تخمین عمق آبشستگی اطراف پایه پل قرار گرفته بر روی بستر با خاک غیر چسپنده مشخص شد که عدد کیولگان کارپنتر دارای تاثیر بیشتری روی عمق آبشستگی است. مدل GMDH در تخمین عمق آبشستگی اطراف پایه پل قرار گرفته بر روی بستر با این نوع خاک از دقت بالاتری برخوردار است. و از مقایسه مدل دسته بندی گروهی داده های توسعه یافته به وسیله برنامه ژنتیکی (GMDH – GP) و GMDH آموزش دیده به وسیله الگوریتم انتشار بازگشتی (GMDH-BP) این نتیجه حاصل شد که GMDH – GP در دو مرحله آموزش و ارزیابی از دقت بالاتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

آبشستگی، GMDH، پایه پل ، خاک چسپنده و غیرچسپنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.