بررسی تأثیر حالات مختلف خوردگی در پاسخ سکوی پایه ثابت فراساحلی (مطالعه موردی: سکوی جکتی SPD1 واقع در خلیج فارس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین رزاقی کلجاهی

کارشناس ارشد سازه های دریایی، دانشکده فنی و مهندسی عمران، دانشگاه تبریز

محمدعلی لطف اللهی یقین

استاد سازه های دریایی، دانشکده فنی و مهندسی عمران، دانشگاه تبریز

حمید احمدی

استادیار سازه های دریایی، دانشکده فنی و مهندسی عمران، دانشگاه تبریز

چکیده

در تحقیق حاضر، با توجه به اهمیت موضوع تغییرات سختی در پاسخ سکو، به بررسی تأثیر اعمال حالات مختلف خوردگی در دریا به عنوان عاملی محیطی در تغییر سختی سکوی جکتی SPD1 در تغییرات نسبت تنشهای اعضای آن در گذر زمان پرداخته شده است. لذا با توجه به قرارگیری سکوی مورد نظر در خلیج فارس، از تحلیل برجای استاتیکی توسط نرمافزار SACS برای این بخش استفاده شده و نتایج به صورت نمودارهای مقایسه ای گردآوری شده است. برای بررسی دقیقتر تأثیر خوردگی در تغییرات نسبت تنش اعضای سکوی جکتی مورد نظر نیز، نتایج برای سه حالت مختلف اعمال خوردگی فرض شده، استخراج گردیده و مقایسهای بین آنها نیز صورت گرفته است. همچنین با توجه به متفاوت بودن سختی سکو در جهات مختلف، نتایج برای حالات اعمال نیروی توأم موج و جریان یک بار از سمت غرب به شرق و بار دیگر از سمت جنوب به شمال سکو، استخراج شده و با هم مقایسه گردیده اند. همچنین برای بررسی بهتر، علاوه بر انتخاب اعضای مختلف از ترازهای مختلف سکو، تغییرات نسبت تنشهای مختلف اعضاء، اعم از محوری، خمشی، برشی، پیچشی و ترکیبی آنها نیز گردآوری شده است تا تأثیر تغییرات اعمالی در تغییرات هر یک از این موارد مشخص شود. نتایج به دست آمده بیانگر اهمیت زیاد موارد ذکر شده در روند تغییرات نتایج میباشد.

کلیدواژه ها

سکوی جکتی، خوردگی، نسبت تنش، نرمافزار SACS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.