بررسی تاثیر مشخصات ترک و مدول الاستیسیته لایه آسفالتی بر روی پاسخ روسازی ترک خورده
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0234
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 810
نویسندگان
استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه زنجان
چکیده
یکی از عوامل اصلی تخریب روسازی های آسفالتی بارهای سنگین کامیون ها می باشند. تعیین پاسخ روسازی در مقابل بارهای وارده می تواند می تواند در طراحی و درک بهتر عملکرد روسازی مفید واقع گردد. تعیین پاسخ دقیق روسازی نیاز به در نظر گرفتن شرایط واقعی در روسازی دارد که یکی از این شرایط وجود ترک در آسفالت می باشد. در این پژوهش با استفاده از مکانیک شکست و تئوری المان محدود به وسیله ساخت مدل های سه بعدی در آباکوس تاثیر ابعاد ترک و محل قرار گیری آن و تغییر مدول الاستیسیته لایه آسفالتی بر روی پاسخ دینامیکی روسازی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش طول ترک میزان حداکثر کرنش کششی زیر لایه آسفالتی کاهش و کرنش فشاری روی بستر افزایش می یابد. همچنین مشخص گردید با افزایش عمق ترک ، حداکثر کرنش کششی زیر لایه آسفالتی و کرنش فشاری روی بستر افزایش می یابد. نتایج تحلیل ها نشان داد ضریب شدت تنش با افزایش طول ترک کاهش و با افزایش عمق ترک ، افزایش می یابد . با بررسی نتایج حاصل از مدل های مختلف ساخته شده با مدول الاستیسیته متغیر مشخص می گردد که با افزایش مدول الاستیسیته لایه آسفالتی حداکثر کرنش کششی زیر لایه آسفالتی و کرنش عمودی روی بستر کاهش و ضریب شدت تنش افزایش می یابد.کلیدواژه ها
روسازی آسفالتی، مشخصات ترک، المان محدود، مکانیک شکستمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.