مقایسه مشخصات مکانیکی نمونه های آزمایشگاهی و درجا بتن سد سنگریزه ای با رویه بتنی (CFRD) مطالعه موردی سد مخزنی شهر بیجار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

اصغر وطنی اسکویی

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید رجایی، تهران،

سعید معدنی

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

چکیده

یکی از مهم ترین و گران ترین مراحل عملیات اجرایی درسدهای سنگریزه ای با رویه بتنی "CFRD" انجام بی نقص رویه بتنی بر روی دامنه بالادست سدمی باشد. با توجه به اینکه بتن رویه مهم ترین بخش جهت آب بندی در سدهای CFRD به حساب می آیدکنترل کیفیت آن از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد یکی از روش های متداول کنترل کیفیت بتن مستندسازی مقاومت فشاری نمونه های آزمایشگاهی و مقایسه آن با مقاومت بتن درجا می باشد که می تواند مرجع مناسبی برای ثبت سوابق وتجریبات بوده وهمچنین دید جامع تری نسبت به مشخصات فنی و بهینه سازی طرح اختلاط بتن، درصد هوازا ومواد افزودنی ... در اجرای سازه های بتنی خصوصاً در رویه بتنی سدهای مذکور حاصل سازد وبا عنایت به رشد ساخت این نوع سد در کشور ایران کارایی بیشتری پیدا نماید دراین راستاتست های غیرمخرب یکی از روش های مناسب جهت ارزیابی و بازرسی وضعیت موجود سازه ها بوده وبه طور کلی می توان روشی برای تخمین مشخصاتی نظیر مقاومت فشاری بتن، عمق ترک های سطحی در سطح رویه بتن و...باشد که یکی از این روش ها استفاده از امواج التراسونیک می باشد. در این مقاله ضمن معرفی سدهای CFRD در ایران تاریخچه مختصری از مزایاومعایب آن، مشخصات عمومی و جمع بندی ومقایسه نتایج آزمایشات مقاومت فشاری به دوروش شکست نمونه های آزمایشگاهی(تعداد 55 نمونه مکعبی اخذ شده بتن توسط جک فشاردرآزمایشگاه وتعداد 76 نقطه آزمایش غیرمخرب اولتراسونیک به روش غیرمستقیم برروی بتناجراشده) در رویه بتنی سد ارائه گردیده است که با استفاده از آن می توان رابطه مابین مقاومت بدست آمده از روش التراسونیک و مقاومت نمونه های آزمایشگاه را محاسبه نمود.

کلیدواژه ها

ا CFRD، رویه بتنی، آزمون غیر مخرب، سرعت پالس فراصوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.