بررسی آزمایشگاهی اثر اندازه در تیرهای عمیق بتن مسلح تقویت شده در برش توسط ورق FRP
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1077
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه اراک،
استادیار دانشکده فنی و مهندسی عمران، دانشگاه اراک
چکیده
امروزه در بیشتر آیین نامه ها از تجربیات آزمایشگاهی برای تحلیل و آنالیز مقاطع استفاده می شود. یکی از مشکلاتی که امکان وقوع آن در بررسی و تحلیل المان ها به وجود خواهد آمد این است که در محیط آزمایشگاهی امکان مدل کردن و ساخت نمونه در اندازه واقعی آن در سازه ها، از جمله ساختمان نمی باشد. این مساله در سالهای اخیر محققان را بر آن داشته که بر روی اثر اندازه و تاثیراتی که بر روی رفتار نمونه ها دارد تحقیق و بررسی کنند. تیرهای عمیق بتن مسلح نیز یکی از این موارد می باشند که در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در زمینه تاثیرات اندازه بر روی رفتار آنها صورت گرفته است. براساس مستداتی که تاکنون در زمینه مقاومت برشی تیرهای بتن مسلح فاقد خاموت بدست آمده، وجود اثر اندازه در مقاومت برشی تیرهای بتن مسلح یک پدیده غیر قابل انکار است. برای درک این موضوع و پدیده اثر اندازه در تیرهای عمیق بتن مسلح، یک برنامه آزمایشگاهی متشکل از هشت تیر با نسبت دهانه برشی به عمق 2، برای بررسی علل احتمالی تاثیر اندازه، که مشخصه آن معمولاً کاهش مقاومت برشی می باشد صورت گرفته است. همچنین تیرهای عمیق بدلیل ضعف در برش به وسیله ورق های FRP مورد تقویت قرار گرفته اند. این آزمایش در چهار گروه، در هر گروه یک تیر بعنوان تیر شاهد انتخاب شده و رفتار آن با تیرهای تقویت شده با FRP به صورت U شکل مقایسه خواهد شد. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که تنش بدست آمده در تیرهای کوچکتر بیشتر از تیرهای بزرگتر است. علاوه بر این روند گسترش ترک ها در تیرهای بزرگتر، از مهم ترین اثرات اندازه در تیرها می باشد.کلیدواژه ها
اثر اندازه، تیر عمیق، بتن معمولی، تقویت برشی، ورق FRPمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.