بررسی اثر نااطمینانی تورم بر روی شاخص قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین کنفرانس ریاضیات مالی و کاربردها
- کد COI اختصاصی: CFMA03_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
کارشناس ارشد علوم اقتصادی، گروه اقتصاد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده
تورم از جمله پدیده های مضر اقتصادی است، که اثرات زیان باری بر کل اقتصاد یک کشور برجا می گذارد. همچنین رابطه نااطمینانی تورم و متغیرهای اقتصادی در سال های اخیر موضوع مورد علاقه بین اقتصاددانان بوده است. بطور کلی بدترین پیامد نااطمینانی تورم، نااطمینانی در مورد تورم آینده است. اقتصاددانان و تحلیل گران مالی معتقدند که زمانی که تورم بالا می رود نااطمینانی افزایش پیدا می کند. در مقابل گروه دیگری از تحلیل گران استدلال می کنند که تورم بالا نااطمینانی بیشتری نسبت به تورم پایین ایجاد نمی کند. بسیاری از تحلیل های نظری و تجربی اقدام به ارائه دلایلی کردند که نااطمینانی تورم اثر متقابل با اقتصاد دارد و بنابراین به نظر می رسد اثر متقابل روی سهام و بازده آن نیز داشته باشد. نااطمینانی بیشتری نسبت به تورم پایین ایجاد نمی کند. بسیاری از تحلیل های نظری و تجربی اقدام به ارائه دلایلی کردند که نااطمینانی تورم اثر متقابل با اقتصاد دارد و بنابراین به نظر می رسد اثر متقابل روی سهام و بازده آن نیز داشته باشد. نااطمینانی در مورد تورم آینده می تواند روی تصمیمات سرمایه گذاری اثر بگذارد. در مقاله حاضر، اندازه گیری نااطمینانی تورمی در ایران به منظور تعیین ارتباط بین نااطمینانی تورمی و شاخص قیمت سهام در دوره (1388-1382) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که ارتباط بین نااطمینانی تورمیو شاخص قیمت سهام در ایران، در کوتاه مدت منفی بوده است. لذا فرضیه مبنی بر این که نااطمینانی تورم بر روی شاخص قیمت سهام اثر می گذارد را نمی توان رد کرد. نتایج بدست آمده از یک رابطه منفی بین نااطمینانی تورم و شاخص قیمت سهام حمایت می کند.کلیدواژه ها
شاخص قیمت سهام، نااطمینانی تورمی،تورممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.