اثر سخت کردن بذر و کیفیت بذور حاصل از نواحی مختلف گل آذین بر جوانه زنی گل همیشه بهار (Calendula officinalis

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صدقی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

عفت قوی عزم

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

سعیده پاریاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

سحر قلی طلوعی

دانش اموخته کارشناسی ارشد رشته بیماری های گیاهی ، دانشگاه تبریز

چکیده

گل همیشه بهار (Calendula officinalis) گیاهی دارویی و متعلق به تیره کاسنی (Compositate) است که بررسی ویژگی های مختلف از جمله تکثیر بهتر آن جهت توسعه پوشش گیاهی و استحصال مواد خام دارویی ضروری به نظر می رسد بنابراین افزایش میزان جوانه زنی توسط روش های مختلف می تواند بر احیا این گیاه دارویی موثر باشد به منظور بررسی اثر سخت کردن بذر و کیفیت بذور حاصل از نواحی مختلف گل آذین بر روی جوانه زنی گل همیشه بهار تحقیق حاضر در دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1390 انجام شد . ابتدا بذور همیشه بهار در محلول های CaCl2 ، آب مقطر و شاهد طی دو مرحله سخت و سپس در مزرعه کاشته شدند در مرحله برداشت بذور از دو ناحیه درونی و بیرونی طبق استحصال و جهت انجام آزمون جوانه زنی استاندارد و رشد گیاهچه به آرمایشگاه انتقال داده شدند در آزمایشگاه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام گردید نتایج نشان داد که در هر 3 سطح سخت کردن بذر ، بذرهای موجود در قسمت بیرونی گل آذین دارای بیشترین درصد جوانه زنی ، سرعت جوانه زنی ، طول لپه، وزن خشک گیاهچه و وزن خشک باقی مانده بودند و بیشترین وزن تر گیاهچه و وزن تر باقی مانده مربوط به بذور واقع شده در قسمت بیرونی گل آذین در تیمار سخت کردن با CaCl2 بود تیمار سخت کردن بذر و موقعت بذر در قسمت های مختلف گل آذین تاثیر معنی داری بر طول ریشه چه و طول ساقه چه داشتند.

کلیدواژه ها

ا Calendula officinalis، جوانه زنی بذر، سختی بذر، نواحی مختلف گل آذین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.