اهمیت فرسایش بادی و روش های کنترل آن در زمین های کشاورزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا گودرزی

دانش اموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

بهمن خسروی پور

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

یکی از مشکلات مهم در مناطق خشک و بیابانی فرسایش بادی می باشد که موجب از بین رفتن خاک و هجوم شن های روان به روستاها و شهرها و تجمع آنها در سطح مزارع و نقاط مسکونی شده و باعث خسارات مالی و جانی فراوان و نیز پیشروی بیابان ها می گردد. پدیده فرسایش بادی از عمده معضلات در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود مبارزه با فرسایش بادی به دو طریق غیر مستقیم و مستقیم صورت می پذیرد به دلیل وجود رابطه بین سرعت باد و آثار تخریبی فرسایش باید برای مبارزه با این پدیده ناخوشایند و مخرب از سرعت باد کاست اکثر روش های بکار رفته که برای مبارزه با اثر باد منظور می شوند در واقع تا حد زیادی در جهت کنترل درصد خاک نیز عمل می کنند برای کنترل فرسایش بادی از روش های بادشکن زنده با استفاده از گیاهان بومی منطقه حفر خندق و احداث بادشکن غیر زنده و همچنین تقویت پوشش سنگفرشی موجود در رخساره ها استفاده می شود این مقاله با مطالعه منابع گوناگون سعی دارد ابتدا باه اهمیت فرسایش بادی و سپس به روش های کنترل آن در زمین های کشاورزی بپردازد.

کلیدواژه ها

بیابان، کنترل فرسایش، فرسایش بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.