اهمیت ایجاد کسب و کارهای خانگی برای زنان روستایی با رویکرد کارآفرینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان علوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

بهمن خسروی پور

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

کارآفرینی مفهومی است که همواره همراه بشر بوده و به عنوان یک پدیده نوین نقش موثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها یافته است در اقتصادی رقابتی و مبتنی بر بازار امروزی که با تغییرات و تحولات سریع بین المللی همراه شده از کارآفرینی به عنوان موتور توسعه اقتصادی یاد می شود که می تواند در رشد اقتصادی کشورها، ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی نقش مهمی ایفا نماید. از این رو اقتصاددانان برای نخستین بار در نظریه های خود به تشریح کارآفرین و کارآفرینی پرداختند افزایش بی رویه جمعیت در قرن 19 و 20 و عدم ساماندهی مناسب آنها موج فزاینده بیکاری را در سرتاسر جهان به همراه داشت و تقریبا در اکثر جوامع ، بیکاری به عنوان یکی از اصلی ترین بحران ها نمود پیدا کرد. علی رغم اینکه زنان به عنوان نیمی از نیروی انسانی فعال در بخش کشاورزی به شمار می روند باید در برنامه های توسعه و به ویژه توسعه روستایی مشارکت داشته باشند. اما واقعیت این است که زنان با وجود مشارکت در بسیاری از فعالیت های تولیدی و کشاورزی از جایگاه و رتبه خاص اجتماعی برخوردار نیستند و علت این تمر کم توجهی به نقش ها و فعالیت های آنان از یک سو و عدم اموزش های لازم و توانمند سازی آنها به منظور ارائه نقش بیشتر در اقتصاد از طریق راه اندازی کسب و کار می باشد این مسئله که بسیاری از کارهایی که در کشورهای در حال توسعه توسط طنان انجام می شود نادیده گرفته شده مورد محاسبه قرار نگرفته و بی ارزش تلقی می شود مسئله جدیدی نیست. در آمارها معمولار مار خانگی زنان، تهیه معاش روزانه ، کار کشاورزی و فعالیت هایی که منجر به درآمدهای غیر رسمی می شود مورد فراموشی قرار می گیرد. بیش از 20 سال است که محققان در حوزه های مختلف به مسئله نارسایی آمارهای رسمی مربوط به نیروی کار زنان پرداخته اند. و تعریف و مفهوم ینتی کار را مورد پرسش قرار داده اند آنها همچنین اقدام به طراحی و معرفی شیوه های بهتر جمع آوری اطلاعات در این حوزه کرده اند کسب کار خانگی یکی از این شیوه هاست که چنانچه زنان به طور عام و زنان روستایی به طور خاص با آموزش های کارآفرینی توانمندی های لازم را کسب کنند می توانند نقش خود را به عنوان عضو فعال جامعه پررنگ تر نمایند. در مطالعه حاضر به صورت مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسناد مکتوب تهیه شده است سعی بر آن است ضرورت و اهمیت ایجاد مشاغل خانگی زنان روستایی و نقش کارآفرینی در توانمندسازی این گروه از روستاییان در این راستا بررسی و راهکارهای لازم ارائه گردد.

کلیدواژه ها

زنان روستایی، کارآفرینی زنان روستایی، کسب و کارهای خانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.