معیارهای شناسایی خاکهای رمبنده و روش های مقابله با پدیده رمبندگی (مطالعه موردی: خاک ساختگاه شهر کرمان)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش ملی زلزله و مقاوم سازی ساختمان
  • کد COI اختصاصی: NSERS01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رحمان نژاد

استادیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدعلی ابراهیمی

استادیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهناز جهانیار مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید با

چکیده

در طبیعت خاکهایی یافت می شوند که تحت تنش یکسان، با افزایش درصد رطوبت میزان کاهش حجم بسیار زیادی از خود نشان می دهند، اینگونه خاکها که بیشتر در نواحی گرم و خشک افت میشوند به خاکهای رمبنده موسوم هستند. کشور ایران در زمره کشورهایی قرار گرفته که دارای خاکهای رمبنده می باشد و در صورت عدم شناسایی این نوع خاکها، اگر سازه ای روی آنها احداث شود، سازه احداث شده در صورت به اشباع در آمدن خاک. بنا به دلایل مختلف دچار مشکلات و ضرر و زیان خواهد شد. بنابراین نیاز است در درجه اول رفتار و خصوصیات خاک های رمبنده مورد بررسی قرا رگیرد. مطالعات اولیه انجام شده بر روی خاک ساختگاه شهر کرمان ، حاکی از رمبنده بودن آن است و نظر به وضعیت ادامه روند صعودی سطح آب زیر زمینی در محدوده شهر کرمان، ایجاد آسیبهای جدی در تاسیسات شهری و سازه ها در اینده ای نه چندان دور پیش بینی می گردد. در این مقاله معیارهای موجود جهت ارزیابی پتانسیل رمبندگی خاک معرفی شدهم و بر اساس آنها میزان رمبندگی خاک کرمان، به عنوان مطالعه موردی، ارزیابی می شود و در نهایت روشهایی برای مقابله با این پدیده ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

خاکهای رمبنده ، رمبندگی ، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.