نقش کارآفرینی در توسعه بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) کشاورزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1002
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب رضوانی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

بهمن خسروی پور

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

چکیده

کلید حل بسیاری از مشکلات کشور از جمله معکوس کردن روند مهاجرت بی رویه از روستاها به شهرها ، مسکن ارزان، اشتغال پایدار ، تولید رقابتی و حتی امنیت اجتماعی با ثبات و امثال آن را تا حد قابل ملاحظه ای می توان در کارآفرینی و تقویت بنگاه های زودبازده دانست. دولت از سال 85 جهت مقایبه با بیکاری بر اساس یک سری اندیشه ها و برنامه های که تدوین شد به صورت گسترده اقدام به پرداخت وام های کم حجم پولی برای راه اندازی بنگاه های زود بازده جهت ایجاد اشتغال در بخش های مختلف از جمله کشاورزی نموده است پرداخت وام با شرایط آسان و با بهره کم می تواند در کوتاه مدت شغل هایی را ایجاد و نرخ بیکاری را کاهش و یا حداقل ثابت نماید ولی در بلند مدت این سیاست تاثیر گذار نخواهد بود زیرا لزوم داشتن شغل دائمی و مطمئن نیازمند سرمایه گذاری مستمر و نیروهای انسانی خلاق و کارآفرین است در مقاله حاضر تلاش بر آن است تا ضمن معرفی بنگاه های کوچک و متوسط به نقش کارآفرینی و عوامل موثر بر کارآفرینی در بنگاه های کوچک و متوسط خصوصا در بخش کشاورزی پرداخته و در اخر با توجه به ویژگی های SMEs شرایط و زمینه های لازم برای کارآفرین نمودن بنگاه های کوچک و متوسط در بخش کشاورزی معرفی گردد. به منظور دستیابی به این هدف از روش مطالعه کتابخانه ای و مرور منابع اینترنتی استفاده شده است مهمترین نتایج این مطالعه بیانگر آن است که از مهمترین راهکارهای ایجاد فرصت های شغلی و کنترل مهاجرت رو به تزاید سرمایه های انسانی از روستا به شهر تاسیس و تقویت بنگاه های کارآفرین زودبازده است. جهت کارآفرینی در بنگاه های کوچک و متوسط کشاورزی دولت باید از کارآفرینان حمایت و تسهیلات ویژه به بنگاه های کوچک و متوسط اعطا نمیاد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، بنگاه های کوچک و متوسط، کشاورزی، اشتغال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.