رتبه بندی شعب بانک صنعت و معدن با مدل اندرسون- پترسون و ارائه پیشنهاد در راستای رتبه بندی دقیق تر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحلیل پوششی داده ها
  • کد COI اختصاصی: DEA06_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا ابوالحسنی کومله

دانشجوی دکتری ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

سیده مریم ابوالحسنی کومله

دانش آموخته ریاضی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

چکیده

رتبه بندی و تعیین کارایی شعب بانک ها برای افزایش سطح بهره وری و ایجاد فضای رقابتی الزامی است، هم اکنون شیوه های رتبه بندی و تعیین کارایی شعب صرفاً بر پایه ی داده های خروجی، موجب بی عدالتی و درنتیجه، کاهش انگیزه کارکنان فعال و تقویت عملکرد نامطلوب شعب بانک ها می گردد. از طرفی، بانک ها از جمله موسساتی هستند که در شرایط بحران اقتصادی، بیشترین صدمه را می بینند، لذا برای برون رفت از این معضل، شناسایی روش های مناسب برای بهبود عملکرد آنها و یا در نهایت، انتخاب گزینه ادغام برای شعب ناکارای آن ضروری می باشد. چنانچه برای ایجاد نظام کارآمد از روش های علمی بر مبنای ریاضیات به ویژه تحلیل پوششی داده ها (Data Envelopment Analysis) استفاده نماییم، موجب می شود که رتبه بندی دقیق و شفاف تری برای تعیین کار آیی شعب حاصل شود. در ابتدا به ادبیات موضوعی تحلیل پوششی داده ها اشاره داشته و سپس به معرفی مدل های معروف آن می پردازیم. داده های مربوط به شاخص های ورودی ها و خروجی ها با توجه به هم جنس بودن واحدهای تصمیم گیرنده، مطالعات کتابخانه ای و اندوخته ی تجربی عهده دار مکاتبات، شناسایی شده و اطلاعات مربوط از بانک صنعت و معدن استخراج گردید. در این مقاله، براساس فن های تحلیل پوششی داده ها، برای ارزیابی عملکرد شعب از مدل CCR با ماهیت ورودی استفاده نموده و سپس به منظور رتبه بندی این شعب، مدل اندرسون پترسون را به کار می بریم. آنگاه با استفاده از نرم افزار GAMS بهترین جواب مناسب را برای حل این مسئله مدل سازی شده، به دست آورده و اطلاعات به دست آمده را تحلیل و پیشنهادهای اجرایی ارائه نمودیم.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده ها، بانک، شاخص ورودی، شاخص خروجی، رتبه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.