مطالعه چند شکلی بخشی از اگزون و اینترون 2 زن لپتین و شناسایی SNP ها در این جایگاه در بز نژاد مهابادی با روش PCR- SSCP

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله تحقیقات دام و طیور، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JLR-2-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عزیزی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

حسین مرادی شهر بابک

استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم زراعی و دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمد مرادی شهر بابک

استاد گروه علوم دامی دانشکده علوم زراعی و دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

ابوالفضل زالی

دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم زراعی و دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

لپتین پروتئینی 16 کیلودالتونی است که غالبا از بافت چربی سفید و اندکی در اپیتلیوم دستگاه گوارش و جفت ترشح شده و نقش مهمی در کنترل وزن بدن، خوراک مصرفی ، ایمنی، تولید شیر و تولید مثل دارد و محصول ژن چاقی (obs) است که توسط ژن بزرگی به نام ژن Ob کد می شود. هدف از این پژوهش مطالعه چند شکلی بخشی از اگزون و اینترون 2 ژن لپتین با روش PCR- SSCP در بز نژاد مهادبادی بود برای این منظور از تعداد 150 راس از بزها و بزغاله های مهابادی موجود در مزرعه آموزشی و پژوهشی گروه علوم دامی دانشگاه تهران (کرج) به صورت تصادفی خونگیری به عمل آمد استخراج DNA با استفاده از روش نمکی و تعیین کمیت و کیفیت ان توسط اسپکتروفتومتر و ژل آگارز 1% انجام شد تکثیر قطعه اختصاصی 271 جفت بازی از بخشی از اگزون و اینترون 2 ژن لپتین به کمک واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام شد و برای بررسی چند شکلی این بخش از روش چند شکلی ساختاری رشته ها منفرد (SSCP) استفاده شد. پس از الکتروفورز نمونه ها روی ژل پلی اکریل آمید 12% با ولتاژ 300 ولت به مدت 21 ساعت ، رنگ آمیزی ژل ها با روش نیترات نقره طی سه مرحله تثبیت لکه گذاری و ظهور انجام شد در مجموع همه الگوهای به دست آمده شبیه به هم بود و این جایگاه برای افراد مونومورف بود. برای این جایگاه هفت جهش مشاهده شد که قبلا در بز گزارش و در NCBI ثبت شده بود.

کلیدواژه ها

لپتین، چند شکلی PCR-SSCP - SNP-، بز مهابادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.