تحلیل آمادگی واکنش و رویارویی خانوارهای شهر سیرجان در برابر خطر زلزله
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 808
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
حوادث طبیعی بدون آنکه بشر قادر به تأثیرگذاری مستقیم بر آن باشد رخ می دهند و زندگی اجتماعی رامختل می سازند. در بین حوادث طبیعی، شاید هیچکدام به اندازه فجایع ناشی از زلزله در شهرهای ایرانهولناک نبوده است. ازاین رو، در مقاله حاضر، به بررسی میزان آمادگی واکنش و رویارویی خانوارهای شهرسیرجان در برابر زلزله پرداخته شده است تا با بررسی آن راهکارهای مناسبی ارائه گردد. با توجه به مبانینظری موجود، دو فرضیه بدین عبارت ارائه شد: 1- میزان آمادگی واکنش و رویارویی اجتماعات محله ایشهر سیرجان در برابر زلزله از تفاوت معناداری برخوردار است. 2- بین میزان آمادگی واکنش و رویاروییاجتماعات محلهای شهر سیرجان و وضعیت اقتصادی- اجتماعی رابطه وجود دارد. جهت آزمون فرضیه ها مفهوم آمادگی واکنش و رویارویی از طریق روش شاخص سازی، تکنیک های AHP و SAW در قالب 14 معرف تعریف عملیاتی شد. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه و روش نمونه گیری خوشه ای، و از 350 خانوار نمونه (بر حسب روش کوکران) بدست آمد واز طریق روشهای همبستگی پیرسون و اسپیرمن،واریانس یکطرفه وآزمون توکی تحلیل شد. نتایج بررسی فرضیه اول نشان داد که محلات از نظر آمادگی بایکدیگر تفاوت معنادار ندارند و فرضیه دوم مبنی بر رابطه میزان آمادگی واکنش و رویارویی با وضعیتاقتصادی – اجتماعی تایید می شود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.