گروه بندی و تعیین میزان تنوع بین جمعیتهای سیب بر اساس ژنهای مقاومت به بیماری لکه سیاه سیب در باغات استان اصفهان به کمک نشانگرهای اختصاصی SCAR و SSR

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش کشاورزی و توسعه پایدار، فرصت ها و چالش های پیش رو
  • کد COI اختصاصی: ASDOFC03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله خسروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز واحد شیراز

آنیتا نماینده

استادیار گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز واحد شیراز

چکیده

این تحقیق طی سالهای 1392-1393 در دانشگاه آزاد شیراز بر روی 22 جمعیت سیب جمع آوری شده در نقاط مختلف استان اصفهان انجام شد. پس از نمونهبرداری، استخراج DNA انجام گرفت و 13 آغارگر SCAR و SSR متصل به ژنهای مقاوم به بیماری لکه سیاه سیب بر روی جمعیتهای مورد بررسی تکثیر انجام گرفت. بعد از نمره دهی باندها، نتایج تجزیه واریانس مولکولی نشان داد که از 100 درصد تنوع مشاهده شده فقط 15 % درصد این تنوع متعلق به بین جمعیتها میباشد و 85 درصد تنوع مشاهده شده متعلق به درون جمعیتها بود. همچنین نتایج فاصله ژنتیکی نشان داد که بیشترین فاصله بین دو جمعیت sh-k و e و کمترین فاصله بین دو s-r و sh جمعیت میباشد. همچنین نتایج تجزیه کلاستر نشان داد که خط برش با کمک تجزیه واریانس مولکولی، 22 جمعیت را به 4 گروه تقسیم میکند. از این نتایج بدست آمده امید است که با تلاقی جمعیتها دور از هم، همچنین تلاقی بین نمونه ها موجود در هر جمعیت بتوان نتاجی با قدرت هتروزیس و مقاومت بالاتر به بیماری لکه سیب بدست آورد.

کلیدواژه ها

لکه سیاه سیب، تجزیه کلاستر، تجزیه واریانس مولکولی، فاصله ژنتیکی، SCAR و SSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.